Dobrodošel, Nejc Kobal!
Košarkarske novice
26 maj, 2023 po
Dobrodošel, Nejc Kobal!
Dominik

Dobrodošel, Nejc Kobal!

V Košarkarskem klubu Zlatorog smo sklenili triletni dogovor z novim glavnim trenerjem Nejcem Kobalom. Nejc (letnik rojstva 1991), ki velja za enega najbolj talentiranih mladih strokovnjakov v Sloveniji, bo poleg članske ekipe vodil tudi zasedbo fantov do 20 let. V preteklih sezonah je bil glavni trener drugoligaške ekipe Trotov iz Novega mesta, ogromno izkušenj pa ima tudi z vodenjem mlajših selekcij.

O odločitvi za odhod iz Novega mesta in prihod v Laško

"Pravzaprav je bil klic iz Laškega tisti, ki je botroval mojemu odhodu iz Trotov. Obdobje v Novem mestu je bilo res lepo in uspešno, vendar so ambicije in dolgoročna zgodba KK Zlatorog pretehtale in verjamem, da gre za pravilen korak naprej v moji karieri. "

O kratkoročnih in dolgoročnih ciljih v Laškem

"Mislim, da nihče v klubu ne skriva glavnega cilja članske ekipe v prihodnji sezoni, torej vrnitve v najvišji rang slovenske košarke. Obojestranska želja po dolgoročnem sodelovanju pa temelji na ideji, da skupaj gradimo identiteto članske ekipe, kar se ne zgodi čez noč oz. v eni sezoni. Ideja je, da ogrodje članske ekipe (ob seveda nekaj kvalitetnih okrepitvah) sestavljajo domači fantje iz lastnega mladinskega pogona ter fantje iz širše okolice, ki v KK Zlatorog prepoznajo dobro delo, organizacijo ter tudi odskočno desko za nadaljevanje svojih karier."

O "napadu" na prvo ligo

"Prvi koraki pri napadu na prvo ligo se praktično že delajo. Mladi fantje lanske ekipe U18, ki ji na tem mestu še enkrat čestitam za naslov državnih prvakov, že trenirajo, se pripravljajo za naslednjo sezono in marsikdo od njih bo že v prihodnji sezoni pomemben člen naše članske ekipe. Prav tako se v teh dneh treningom priključujejo nekateri preostali košarkarji lanske članske ekipe. Ob tem skupaj z vodstvom kluba iščemo okrepitve, za katere menimo, da nam bodo pomagale do vrnitve v 1. ligo ter bodo ob tem lahko del identitete kluba, ki jo želimo vzpostaviti. Glavna ideja "napada" na povratek v 1. ligo pa bo kontinuiteta dela ter napredek ekipe skozi celotno sezono, saj o zmagovalcu lige odloča playoff, torej more biti ekipa v najboljši formi prav ob zaključku sezone." 

O vključevanju mladih igralcev v člansko ekipo

"Kot že omenjeno verjamem, da lahko kar nekaj fantov iz lanske šampionske ekipe U18 igra resno vlogo v članski ekipi že prihodnjo sezono. Menim, da je nivo 2. SKL zelo primeren za njihov razvoj, sploh v ekipi, ki cilja na osvojitev naslova. Ekipa bo namreč sestavljena tako, da jim bo omogočen maksimalen košarkarski razvoj, verjamem pa da lahko skozi sezono napredujejo dovolj, da naslednje leto dobivajo resno minutažo že tudi v prvi slovenski košarkarski ligi. Seveda pa se vse začne in konča pri njih samih; imajo absolutno podporo s strani kluba, nič pa jim ne bo podarjeno, svojo vlogo v ekipi si bodo morali zaslužiti z delom na treningu; in verjamem, da si jo bodo!"

O delu z mladimi in sodelovanju z mlajšimi selekcijami kluba

"Glede na to, da bo večina igralcev ekipe U20 trenirala s člansko ekipo, je edino smiselno in pravilno, da jih vodim tudi na tekmah kategorije U20. Povezava članske ekipe z mladinskim pogonom je eden izmed glavnih ciljev našega sodelovanja. Skladno z že omenjeno identiteto kluba, za katero želimo, da temelji na fantih domačega mladinskega pogona in okolice, je izjemno pomembno, da skrbimo za naš podmladek. Želja je, da še povečamo kvaliteto ter kvantiteto dela v šoli košarke ter mladinskem pogonu ter s tem skrbimo za razvoj domačih fantov, ob tem pa (p)ostanemo atraktivni tudi za fante iz širše okolice. Namreč vsak fant, ki zadovoljen zaključi z mladinskim pogon KK Zlatorog, pa naj bo to bodoči profesionalec, ali pa nekdo, ki se bo s košarko v življenju ukvarjal zgolj ljubiteljsko, je odlična referenca za naprej ter ob enem pohvala za delo vseh trenerjev v našem klubu."

Ob prihodu novega trenerja je izjavo podal tudi predsednik KK Zlatorog, g. Bojan Špiler:

"Veseli smo, da smo v klub za naslednja 3 leta uspeli privabiti novega trenerja članske ekipe, Nejca Kobala. Nejc je, kljub svoji mladosti, že dokazal, da mu je dobro poznano delo z mlado ekipo, kakršno bomo imeli tudi mi v naslednji sezoni. Predvsem pa se popolnoma skladajo njegove in naše želje, to je takojšnja vrnitev KK Zlatorog v 1. SKL ter vzpostavitev okostja ekipe iz naše košarkarske šole. Nejc, dobrodošel v Laško in verjamem, da boš konec aprila 2024, skupaj z ekipo, ponosno dvignil pokal za prvaka 2. SKL ter nato spisal še lepšo zgodbo v 1. SKL."
Share this post