Člani v finalu 2. SKL!
Košarkarske novice
17 april, 2024 po
Člani v finalu 2. SKL!
Dominik

Preko Vrhničanov v finale 2. SKL


Članska ekipa KK Zlatorog se je z zmago v polfinalnem dvoboju proti ekipi KK Ipros Vrhnika uvrstila v finale 2. SKL, kjer nas čaka dvoboj z ekipo Plame - Pur iz Ilirske Bistrice.

V prvi tekmi polfinala so bili v dvorani Tri lilije naši fantje z rezultatom 81-75 boljši od Vrhničanov, ki pa so v povratnem srečanju na Vrhniki z rezultatom 92-75 zanesljivo izsilili še odločilno, tretjo tekmo. Le-ta je bila zaradi zasedenosti domače dvorane Tri lilije odigrana v športni dvorani Gimnazije Celje - Center. V napetem dvoboju so bili naši fantje na koncu boljši nasprotnik in si z rezultatom 61-56 zagotovili napredovanje v finale. S 13 točkami je bil najboljši strelec naše ekipe Blaž Tratar, ki je temu dodal še 9 skokov. 12 točk je dodal Jan Kellner, 11 točk, 8 skokov in 6 asistenc je dodal Nejc Strnad, s kar 13 skoki pa je izstopal tudi kapetan ekipe Miloš Miljković.

Prva tekma finala nas čaka že v soboto, 20. 4. ob 19. uri v dvorani Tri lilije. Povratno srečanje sledi v sredo, 24. 4. v Ilirski Bistrici, morebitna tretja tekma pa 27. 4. v Laškem. 

 

Share this post