Zanesljivo v četrtfinale!
Košarkarske novice
19 marec, 2024 po
Zanesljivo v četrtfinale!
Dominik

Zaključen je redni del sezone 2. SKL, katerega je ekipa KK Zlatorog dočakala na vrhu razpredelnice. Z 18 zmagami in 4 porazi je imela naša ekipa ob zaključku rednega dela sezone 4 zmage prednosti pred drugo uvrščeno ekipo Plame-Pur iz Ilirske Bistrice, s čimer so si zagotovili prednost domačega igrišča skozi celoten potek končnice.

V končnico se je uvrstilo najboljših osem ekip rednega dela sezone. V četrtfinalu se bodo naši fantje tako pomerili z ekipo KD Gorice, proti kateri so v rednem delu sezone zabeležili dve zmagi. Tako četrtfinale, kot tudi preostali izločilni boji se igrajo na dve dobljeni tekmi. Prva tekma četrtfinala nas tako čaka v soboto, 23. 3. v dvorani Tri lilije, sledi gostovanje v Novi Gorici v soboto, 30. 3., morebitno tretje srečanje pa nas čaka v sredo, 3. 4. v dvorani Tri lilije.  

Pred pričetkom končnice je izjavo podal tudi Nejc Kobal, glavni trener KK Zlatorog:

Začenja se zares. Končnico pričenjamo z vodilne pozicije z dobro popotnico osmih zaporednih zmag. Pripravljenost ekipe je na visokem nivoju, z izjemo že dalj časa odsotnega Stipaničeva težav s poškodbami nimamo, fantje pa se od prvega do zadnjega zavedajo cilja in temu primerno tudi zavzeto trenirajo. Že v soboto ob 19:00 začenjamo četrtfinale proti ekipi Gorice. Vse košarkarske navdušence vabim v prenovljene Tri Lilije, da skupaj z zmago pričnemo pot proti želenemu naslovu prvaka 2. SKL.

Share this post