Zmaga po dveh podaljških ostala v Rogaški Slatini

Košarkarji Zlatoroga iz Laškega so na tekmi šestega kola Lige Nova KBM za prvaka doživeli tretji poraz. Na štajerskem obračunu so izbranci Aleša Pipana šele po dveh podaljških klonili proti Rogaški (75:77), tekmo pa je z zadetim metom za tri točke odločil Tadej Ferme.

Z neverjetno serijo točk, ki jo je z zadetim metom za tri točke ob zvoku sirene kronal Ramo Rizvić, so državni podprvaki v izdihljajih zadnje četrtine izsilili podaljšek. Tako so Laščani še šest sekund pred koncem četrtine zaostajali s 64:69, nato pa je Rizvić najprej zadel polaganje, Nejc Barič je ukradel žogo Maticu Grušovniku, za popoln preobrat pa je s trojko poskrbel Rizvić.

V zadnji dve minuti prvega podaljška sta moštvi krenili izenačeni na 72:72. Odgovornost je v svoje roke prevzel Jan Špan in s polaganjem prinesel Zlatorogu vodstvo z dvema točkama razlike, a je imel odgovor pripravljen Dragiša Drobnjak (74:74), ki je poskrbel za nov podaljšek, saj je bil ob zvoku sirene pri metu za tri točke nenatančen Nejc Barič.

Rezultat se v drugem podaljšku dolgo časa ni spremenil. Strelski post obeh ekip je prekinil šele Ramo Rizvić z zadetim prostim metom za 75:74, nato pa je z neverjetno trojko iz velike oddaljenosti za zmago Rogaške s 77:75 poskrbel Tadej Ferme. Barič je imel v končnici še priložnost, da izsili tretji podaljšek, a je zgrešil polaganje za izenačenje.

Trije igralci iz vrst moštva iz mesta ob Savinji so dosegli dvomestno število točk. Najbolj razigran je bil Rizvić, ki je dosegel 23 točk in zbral šest skokov. Špan je tekmo zaključil s 15, Igor Tratnik pa s 13 točkami. Matej Krušić je v statistiko vpisal osem točk in devet skokov.

Na košarkarski parket bodo igralci Zlatoroga znova stopili v sredo, ko ob 20.00 v dvorano Tri lilije prihajajo državni prvaki, košarkarji Helios Suns, ki v drugem delu sezone še iščejo prvo zmago.

Aleš Pipan, trener Zlatoroga Laškega:
“Če na tako izenačenem dvoboju, kot je bil ta z Rogaško, zgrešiš 13 prostih metov, in če v sami končnici tekme ne odigraš hrabro in odločno, potem si zmage preprosto ne zaslužiš. Zato čestitke ekipi iz Rogaške Slatine za zmago.”

Ramo Rizvić, igralec Zlatoroga Laškega:
“Tekmo z Rogaško smo zagotovo izgubili zaradi slabega izvajanja prostih metov. Na koncu smo jih zgrešili kar 13. Kljub vsemu smo se izredno dobro borili, a nam na žalost na koncu ni uspelo zmagati. Košarkarji Rogaške so zabeležili zasluženo zmago.”

LIGA NOVA KBM ZA PRVAKA, 6. KOLO:

Četrtek, 13. april:
ROGAŠKA : ZLATOROG LAŠKO 77:75* (20:14, 11:22, 17:14, 21:19, 5:5, 3:1)
Rogaška
: Johns 2 (11 skokov), Đuranović 12 (8 skokov), Davis ml. 16 (10 podaj), Drobnjak 14, Ferme 7 (6 podaj, 5 skokov), Božak, Fon 5, Šantelj 17, Grušovnik 2, Novak, Čamdžić 2.
Zlatorog Laško: Tratnik 13 (5 skokov), Rizvić 23 (6 skokov), Barič 9 (5 skokov), Špan 15, Krušič 8 (9 skokov), Ledl, Kobič, Durnik 7, Tomažič, Miljković, Rubinštajn, Mulaomerović.
*Po dveh podaljških.

STATISTIKA

LESTVICA LIGE NOVA KBM:

1. Rogaška 5/1 11
2. Krka 4/1 9
3. Zlatorog Laško 3/3 9
4. Union Olimpija 2/3 7
5. Hopsi Polzela 2/3 7
6. Helios Suns 0/5 5

 

Deli z ostalimi
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email