Zmaga nad Slovaki, a vseeno brez finala

Košarkarji Zlatoroga so v dvorani Tri lilije na drugi polfinalni tekmi Pokala Sixt Alpe Adria zabeležili zmago proti ekipi MBK Rieker COM-therm iz Komarna (72:67), a zaradi boljše razlike v doseženih točkah na obeh polfinalnih tekmah v veliki finale potuje slovaški klub.

Tekmo so bolje začeli košarkarji Zlatoroga, vlečni konj ekipe pa je bil Jan Špan, ki je že v uvodni četrtini presegel svoj strelski učinek s prve polfinalne tekme, saj je v uvodnih desetih minutah igre zbral kar 9 točk, v prvem polčasu nazadnje 14. Na začetku druge četrtine so se Laščani po nizu devetih zaporednih točk oddaljili že na 31:13, zatem pa so košarkarji MBK Riekerja vzpostavili ravnotežje in Zlatorog je prvo polovico dvoboja končal s 16 točkami naskoka (42:26). Tretjo četrtino so gostje začeli odločneje, slovenskim podprvakom dopustili, da dosežejo le devet točk, in se pred odločilnimi desetimi minutami približali na 43:51.

Moštvo iz Komarna je bilo ves čas blizu, medtem ko je četa Aleša Pipana vztrajno bežala na razliko, ki bi jo odpeljala v finale. A nazadnje se ni izšlo. Glavni krvnik Laščanov je bil slovenski organizator igre Boban Tomić, ki je v končnici tekme ohranil mirne živce, zadel vseh šest prostih metov, poslednja udarca pa je osem sekund pred zaključkom tekme s prostima metoma za končnih 72:67 zadal Andrej Kuffa.

Najboljši strelec pri Zlatorogu je bil Igor Tratnik, ki je dosegel 17 točk, Špan se je ustavil pri 15, Ramo Rizvić pa pri 14 točkah, osmih skokih in šestih podajah.

Slovaki se bodo v finalu Pokala Sixt Alpe Adria pomerili z zmagovalcem drugega polfinalnega para, v katerem se merita Helios Suns in Rogaška. Domžalčani so uvodno tekmo dobili s 76:68.

Laščane nova preizkušnja čaka v soboto, ko bodo v domači dvorani na tekmi 20. kola Lige Nova KBM gostili Rogaško.

Aleš Pipan, trener Zlatoroga Laškega:
”Čestitke ekipi MBK Rieker COM-therma za uvrstitev v finale Pokala Sixt Alpe Adria. Njihovi košarkarji so zdržali kljub vsem našim naletom. Moji igralci so dobro odigrali prvi polčas, vendar pa nismo izkoristili tega, kar smo pokazali v prvih 20 minutah igre. Uvodni četrtini bi tako lahko dobili še z višjo razliko. V drugem polčasu se nismo dobro odzvali na njihovo agresivno igro. Predvsem smo na račun slabih podaj preveč izgubljali žogo, tako pa zelo težko premagaš kogarkoli, še posebej pa solidne goste iz Slovaške.”

 Dino Kobić, igralec Zlatoroga Laškega:
”Tekmo smo odprli zelo dobro, na koncu pa to ni bilo dovolj. Zmaga na tem drugem dvoboju je sicer naša, a na žalost nam ni prinesla uvrstitve v finale Pokala Sixt Alpe Adria.”

POKAL SIXT ALPE ADRIA, POLFINALE, 2. TEKMA:

Torek, 28. februarja:
ZLATOROG LAŠKO : MBK RIEKER COM-THERM KOMARNO 72:67 (22:13, 20:13, 9:17, 21:24)
Zlatorog Laško:
Tratnik 17 (4 skoki), Ledl 1, Krušič 8 (7 skokov), Rizvić 14 (8 skokov, 6 podaj), Barič 4 (4 podaje), Kobić, Durnik 2, Tomažič, Miljković 9 (6 skokov), Špan 15, Rubinštajn 2, Mulaomerović.
MBK Rieker COM-therm Komarno: Langston 15 (5 skokov), Bojanovsky 6, Marchyn, Halada 5, Bilič 5 (6 skokov), Kuffa 12, Vido (8 skokov), Tomić 14 (6 podaj), Djordjević 3, Cobb 7.

STATISTIKA

POKAL SIXT ALPE ADRIA, POLFINALE, 1. TEKMA:

Sreda, 22. februarja:
MBK RIEKER COM-THERM KOMARNO : ZLATOROG LAŠKO 80:68 (23:15, 27:20, 16:16, 14:17)
Zlatorog Laško:
Tratnik 16 (7 skokov), Ledl, Krušič 22 (16 skokov), Rizvić 10, Barič 12 (5 podaj), Kobić, Durnik, Tomažič, Miljković 6, Špan 2, Rubinshteyn, Mulaomerović.
MBK Rieker COM-therm Komarno: Langston 11 (5 skokov), Bojanovsky 6 (5 skokov), Jurčina, Marchyn, Petrovský, Halada 9, Bilić 14 (5 skokov), Kuffa 8, Tomič 13 (6 podaj), Djordević, Cobb 19 (5 podaj), Kürthy.

STATISTIKA

Deli z ostalimi
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email