Zmaga na prvem gostovanju v Kopru

Moštvo Zlatoroga je v Pokalu Sixt Alpe Adria na tekmi polni preobratov z 59:53 ugnalo novoustanovljenega prvoligaša Sixt Primorsko. Najbolj razpoložen košarkar gostov je bil Jan Špan, ki je dosegel 21 točk.

V slovenskem dvoboju skupine A smo videli tekmo z veliko nihanja v igri. Nekonsistentna igra na obeh straneh je botrovala temu, da nobena od ekip ni uspela obdržati večjega vodstva. Tekmo so bolje začeli gostje, ki so povedli s 5:0. Kljub zaostanku na uvodu dvoboja so domači hitro prevzeli pobudo in do sredine druge četrtine nadigrali izbrance trenerja Aleša Pipana. Gostitelji so vodili že za 12 točk, ko so košarkarji Zlatoroga le ujeli ritem in s košem Mateja Krušiča tri sekunde pred koncem prvega polčasa povedli s točko prednosti (30:29).

Dobro igro iz finiša druge četrtine so gostje nadaljevali v začetku drugega polčasa, ko so prišli do prednosti šestih točk. Sledil je padec v igri Laškega, katerega so Primorci izkoristili in povedli za tri točke. V zadnji četrtini so bili bolj željni zmage gostje, ki so prevzeli pobudo in kljub nekaj minutam raztresene in neučinkovite igre na obeh straneh tekmo varno pripeljali do konca in zabeležili še tretjo zmago v tej sezoni v Pokalu Sixt Alpe Adria ter si s tem zagotovili prvo mesto v skupini A.

Aleš Pipan, trener Zlatoroga Laškega:

“Kljub slabemu začetku v prvem delu igre smo v naslednjih treh četrtinah strnili svoje vrste in odigrali bolje ter zasluženo zabeležili zmago. Zdaj nas čaka nova tekma proti Šenčurju, na kateri si znova želimo osvojiti dve točki.”

Jan Špan:

“Za nami je izjemno težka tekma, a tudi prva zmaga na gostovanju. Priča smo bili zelo hitri igri z veliko zgrešenimi meti in izgubljenimi žogami, a pomembno je to, da smo na koncu osvojili dve točki. To nam je uspelo z veliko borbe, dobrim skokom in nekaj več zbranosti, zaradi česar smo realizirali več uspešnih napadov.”

POKAL SIXT ALPE ADRIA

Sobota, 29. oktobra:
SIXT PRIMORSKA : ZLATOROG LAŠKO 53:59 (18:11, 11:19, 19:15, 5:14)
Sixt Primorska: Franklin 15,Sanadze 10, Radulović 6 (9 skokov), Kosi 6, Morina 5, Glas 3, Zupan 3, Gajić 2, Zadnik 2, Petrovič 1, Lisica, Ožegovič.
Zlatorog Laško: Špan 21, Tratnik 12, Miljković 7 (6 skokov), Krušič 6 (10 skokov), Durnik 5, Rizvić 4 (9 skokov), Barič 3, Rubinshteyn 1, Ledl, Kobić, Mulaomerović, Tomažič.

V nadaljevanju sezone ekipo Zlatoroga najprej čaka domača tekma v Ligi Nova KBM proti ekipi iz Šenčurja (sreda, 2. novembra, ob 19.00), nato pa gostovanje pri avstrijskem moštvu BK Dukes v Pokalu Sixt Alpe Adria.

LIGA NOVA KBM

Sreda, 2. novembra, ob 19.00
ZLATOROG LAŠKO : KK ŠENČUR GORENJSKA GRADBENA DRUŽBA

POKAL SIXT ALPE ADRIA

Sreda, 9. novembra, ob 19.00
BK DUKES : ZLATOROG LAŠKO

 

Deli z ostalimi
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email