Zmaga in uvrstitev v polfinale DP!

Košarkarji Zlatoroga iz Laškega so na tekmi zadnjega kola Lige Nova KBM za prvaka na domačem parketu z 71:67 premagali Hopse s Polzele in si tako na najlepši možni način zagotovili mesto v polfinalu državnega prvenstva. Za vstop v finale Lige Nova KBM se bodo izbranci Aleša Pipana pomerili z Rogaško.

Boj za mesto v polfinalu je bil zanimiv vse do zadnjih minut. Laščani so v dvoboj krenili odločno in v uvodnih 25 minutah povsem nadzorovali dogajanje na igrišču. Tako je Nejc Barič v tretji četrtini z zadetim metom za tri točke poskrbel za vodstvo Zlatoroga s 16 točkami razlike (48:32), takrat pa so se zbudili Polzeljani, in se pet minut pred koncem tekme približali na 58:56.

Kljub temu so imeli košarkarji Zlatoroga pripravljen odgovor v obliki trojke Jana Špana in zabijanja Jerneja Ledla, s temi petimi zaporednimi točkami pa so se oddaljili na 63:56.

Prav ta niz točk se je na koncu izkazal za odločilnega, saj se Polzeljanom ni več uspelo resneje približati, Laščani pa so si tako zagotovili mesto med najboljšimi štirimi ekipami v državnem prvenstvu.

Blestel je Jan Špan, ki je tekmo zaključil kar s 27 točkami. Ramo Rizvič je za zmago dodal 16 točk, to pa sta bila edina košarkarja Zlatoroga, ki sta dosegla dvomestno število točk. Barič je devetim točkam dodal šest podaj in štiri skoke.

Laščani se bodo z Rogaško na prvi tekmi polfinalnega niza Lige Nova KBM pomerili prihodnjo soboto v Rogaški Slatini. Druga tekma bo na sporedu tri dni kasneje v Treh lilijah, morebitna tretja tekma pa bo v četrtek, 11. maja, zopet v Rogaški Slatini.

Aleš Pipan, trener Zlatoroga Laškega:
“Čestitam svojim fantom za zmago nad Hopsi. Polfinale Lige Nova KBM so si priborili z angažirano igro v obrambi ter fanatično igro. Z zelo dobro igro so zdržali vse do samega konca tekme, kljub vsem pritiskom odličnih gostov. Obenem bi rad čestital tudi Polzeljanom, za katerimi je odlična sezona. Na vseh tekmah do pokazali dobro igro, na koncu pa na nekaterih srečanjih imeli tudi kar precej smole. Kljub temu mi razmišljam zgolj in samo o sebi. Uvrstili smo se v polfinale, kamor ta ekipa zagotovo spada. Zadnji dve tekmi smo odigrali brez enega izmed naših najpomembnejših igralcev, na enak način pa bomo morali igrati vse do konca sezone. Časa za jok ni. Potrebno se je spočiti in pripraviti na polfinalni niz proti Rogaški.”

Jan Špan, igralec Zlatoroga Laškega:
“Končno se nam je vse dobro izšlo tudi v končnici tekme, saj smo, kljub pritiskom košarkarjev Hopsev, vodstvo zadržali vse do konca tekme. To nam je uspelo na najpomembnejši tekmi sezone, seveda do zdaj. Zelo smo zadovoljni, saj smo na koncu sami odločali v svoji usodi, in zabeležili zmago pred domačimi navijači.”

LIGA NOVA KBM ZA PRVAKA, 10. KOLO

Sobota, 29. april:

ZLATOROG LAŠKO : HOPSI POLZELA 71:67 (24:14, 16:13, 14:18, 17:22)
Zlatorog Laško:
Rizvić 16 (6 skokov), Barič 9 (6 podaj), Durnik 7, Špan 27, Krušič 2, Ledl 4, Kobić, Tomažič, Miljković 6 (9 skokov), Rubinštajn, Mulaomerović.
Hopsi Polzela: Ćup 20 (6 skokov), Hodžić 5, Kosič 15, Čebašek 12 (7 skokov), Vasilić 10 (6 skokov), Rat, Omladič, Steiner, Držić, Bukovič, Rogelja 2, Godler 3.

STATISTIKA

LESTVICA LIGE NOVA KBM ZA PRVAKA:

1. Krka 8/2 18
2. Rogaška 7/2 16
3. Union Olimpija 5/5 15
4. Zlatorog Laško 5/5 15
5. Hopsi Polzela 4/6 14
6. Helios Suns 0/9 9
Deli z ostalimi
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email