Zmaga in skok na tretje mesto Lige za prvaka

Moštvo Zlatoroga iz Laškega je z zmago proti Helios Suns, s 74:67, prekinilo niz dveh zaporednih porazov, in zabeležilo četrto zmago v Ligi Nova KBM za prvaka. Tri kola pred zaključkom drugega dela prvenstva so se izbranci Aleša Pipana ob porazu Hopsev s Polzele proti Krki (67:81), povzpeli na tretje mesto lestvice.

Laščani so tekmo bolje začeli in si že v prvi četrtini priigrali prednost z dvomestnim številom točk. Tudi na glavni odmor so s seboj odnesli ducat točk naskoka (46:34), vendar pa so državni prvaki v tretji četrtini zaigrali bolje in se približali na vsega točko zaostanka (50:49). Toda podprvaki iz Laškega so imeli pripravljen odgovor v obliki delnega izida 15:5, s katerim so se po zadetem metu za tri točke Romana Rubinštajna oddaljili na 65:54, in tekmo le še mirno, brez prevelikih pretresov, pripeljali do konca.

Štirje igralci v vrstah domače ekipe so dosegli dvomestno število točk. Najbolj razigran je bil z 22 točkami Igor Tratnik, ki je zbral tudi šest skokov. Jan Špan se je ustavil pri 14 točkah in šestih skokih, Nejc Barič je v statistiko vpisal deset točk ter po pet skokov in podaj, Matej Krušič pa je bil z 12 točkami in osmimi skoki le dve pobrani odbiti žogi oddaljen od dvojnega dvojčka.

V prihodnjih dveh kolih čakata košarkarje Zlatoroga dve izjemno težki preizkušnji na gostujočem parketu. V soboto se najprej odpravljajo k novomeški Krki, dvoboj pa se bo v Športni dvorani Leona Štuklja začel ob 20.00. Novomeščani so si z zmago v sedmem kolu nad Hopsi že zagotovili mesto v polfinalu te sezone državnega prvenstva. Prav tako so si mesto med najboljšimi štirimi ekipami v Sloveniji že zagotovili tudi košarkarji Rogaške, ki so v sedmem kolu na gostovanju v Hali Tivoli s 77:75 ugnali Union Olimpijo.

Prihodnjo sredo se bodo igralci iz mesta ob Savinji v Hali Tivoli ob 18.00 udarili z Union Olimpijo, drugi del prvenstva pa zaključili 29. aprila v Treh lilijah proti Hopsem.

Aleš Pipan, trener Zlatoroga Laškega:
“Vedeli smo, da bo tekma s Helios Suns zelo zahtevna. Domžalčani nimajo več kaj za izgubiti, zato igrajo sproščeno, in se tako igrajo košarko. Mi smo po drugi strani imeli kar neko obveznost, da tekmo moramo dobiti. Dvoboj je bil resnično zelo težak. Nismo se uspeli sprostiti, zato igra ni stekla, tako v obrambi, kot v napadu. Najpomembnejše je, da smo na koncu zmagali in vknjižili novi točki. Z optimizmom lahko zremo v zadnja tri kola Lige za prvaka.”

Matej Krušič, igralec Zlatoroga Laškega:
“Tekma je bila izredno zahtevna. Vedeli smo, da bodo košarkarji Helios Suns zelo težavni nasprotniki. Met iz igre nam ni stekel. Ko smo povedli z desetimi točkami razlike se nam skozi celotno tekmo ni uspelo občutneje oddaljiti. Kljub temu na koncu šteje zmaga. V Novo mesto na tekmo s Krko tako potujemo z zelo dobro popotnico.”

LIGA NOVA KBM ZA PRVAKA, 7. KOLO

Sreda, 19. april:

ZLATOROG LAŠKO : HELIOS SUNS 74:67 (22:12, 24:22, 13:20, 15:13)
Zlatorog Laško:
Tratnik 22 (6 skokov), Rizvić 7 (5 skokov), Barič 19 (5 skokov, 5 podaj), Špan 14 (6 skokov), Krušič 12 (8 skokov), Ledl, Kobić, Durnik 2, Tomažič, Miljković 4, Rubinštajn 3, Mulaomerović.
Helios Suns: Močnik 4 (7 podaj), Oman 13, Bratec, Atanacković 11, Bolčina 23 (9 skokov), Vesel 2, Gorjanc, Klavžar 4, Segarić, Vončina 10 (5 skokov).

STATISTIKA

LESTVICA LIGE NOVA KBM ZA PRVAKA:

1. Krka 6/1 13
2. Rogaška 6/1 13
3. Zlatorog Laško 4/3 11
4. Hopsi Polzela 3/4 10
5. Union Olimpija 2/5 9
6. Helios Suns 0/7 7
Deli z ostalimi
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email