Zlatorog z zmago v Avstriji v končnico Pokala Sixt Alpe Adria

Košarkarji Zlatoroga Laškega so se na peti tekmi Pokala Sixt Alpe Adria pomerili z desetkratnimi avstrijskimi državnimi prvaki Klosterneuburg Dukes. Z novo zmago so si Laščani (82:53) dokončno zagotovili eno izmed prvih dveh mest v skupini A, ki vodita v končnico tekmovanja.

Obe moštvi sta se dobo poznali, saj sta se pomerili že pred slabim mesecem dni v dvorani Tri Lilije, kjer so domači košarkarji slavili zmago s 94:59. Tokrat se je tekma razživela že na začetku, košarkarji obeh ekip so pokazali učinkovitost v napadu ter se v prvih minutah izmenjavali v vodstvu. Do prve večje prednosti so Laščani prišli s trojko Jana Špana za 15:8. Minuta odmora trenerja domačih Zorana Kostića je bila dovolj, da so se Avstrijci do konca prve četrtine, ki jo je z atraktivnim zabijanjem zaključil Igor Tratnik, približali na tri točke zaostanka (18:21).

V drugi del tekme so gostje stopili veliko bolj motivirano in agresivno. To se je obrestovalo pri rezultatu, saj se je prednost počasi višala. S trojko Rama Rizvića, ki je kmalu zatem dobil udarec v obraz, je narasla na +8 (26:18), do odhoda na glavni odmor pa že na +14 (24:38). Štajerci so bili tudi v nadaljevanju suvereni. BK Dukes so se s trojko Jurice Blaževića še približali na 38:51, a so se po minuti odmora Aleša Pipana njegovi varovanci sijajno odzvali. Sredi 28. minute so z nizom 9:0 povedli za 21 točk (51:38) in v preostanku tekmo mirno pripeljali h koncu.

V zadnji četrtini so svojo priložnost dobili tudi mladi Jernej Ledl, Urban Durnik in Ibrahim Mulaomerović. Laški upi so garali v obrambi in pripomogli k novi zanesljivi zmagi, s katero Zlatorog Laško z izkupičkom 4-1 ostaja na prvem mestu svoje skupine. Za končno prvo mesto se bodo na zadnji preostali tekmi pomerili z zasedbo Primorske (dvorana Tri lilije, sreda, 16. novembra, ob 19.00), ki je do sedaj odigrala le dve tekmi (1-1)

Naslednja tekma, tretja v tem tednu, sicer košarkarje Zlatoroga čaka že to soboto, ko se bodo ob 19.00 v domači dvorani pomerili z moštvom iz Podčetrtka. Tedaj bo rezultat štel za točke Lige Nova KBM.

 

Aleš Pipan, trener Zlatoroga:
“Za nami je tekma brez večjih posebnosti. Tokrat so priložnost dobili tisti, ki sicer igrajo manj. Tekmo moramo takoj pozabiti in se v naslednjih dveh dneh dobro pripraviti na Podčetrtek.”

 

POKAL SIXT ALPE ADRIA, SKUPINA A:

Četrtek, 10. novembra:
BK DUKES : ZLATOROG LAŠKO 53:82 (18:21, 6:17, 16:27, 13:17)
BK Dukes: Rados 18 (8 skokov), Vieider 12, Barrow 6, Greimeister 6, Novak 6, Blažević 3, Burgemeister 2, Bas, Pettiger, Leydolf, Purković, Bežanišivilli.
Zlatorog Laško: Špan 16, Barič 13, Tratnik 12 (6 skokov), Rizvić 9 (5 skokov), Rubinshteyn 8, Miljković 6 (8 skokov), Durnik 6, Krušič 6, Kobič 3, Tomažič 3, Mulaomerović, Ledl.

STATISTIKA

LESTVICA SKUPINE A:

1 Zlatorog Laško 4 1
2 KK Primorska 1 1
3 KK Osijek 1 2
4 BK Dukes 1 3
Deli z ostalimi
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email