Zlatorog v sezono državnega prvenstva krenil s suvereno zmago

Zlatorog iz Laškega, ki je v minuli sezoni državnega prvenstva zaigral v finalu, novo sezono začenja z zmago. V dvorani Tri lilije je v 1. kolu Lige Nova KBM suvereno odpravil zasedbo Portoroža, od katere je bil boljši s 93:68.

Svojo drugo tekmo v sezoni – prvo je v torek v Pokalu Sixt Alpe Adria odigrala v Osijeku – je ekipa Zlatoroga tekmo začela suvereno, in že po šestih minutah vodila z 22:6. Ritem igre je nato v drugi četrtini malce padel – Portorožani so se namreč v 16. minuti približali že na 27:31, a odličen met za dve točki (32:45 – 71 %) je v nadaljevanju Laščanom omogočil, da so vajeti igre vnovič prevzeli v svoje roke. Že ob koncu prvega polčasa so namreč znova vodili s precejšnjo razliko (48:35) ter na koncu zmagali brez težav. Ekipo Portoroža so nadigrali prav v vseh elementih igre, ob metu pa je še posebej izstopalo število podaj (Zlatorog 28, Portorož 16).

Pri Laščanih sta po učinkovitosti v napadu izstopala Urban Durnik (17 točk, 6 skokov), Miloš Miljković (17 točk, 5 skokov), 14 točk je dodal Ramo Rizvić, ekipo pa je odlično razigral nadobudni Nejc Barič, ki je zbral kar 9 podaj. Svojo prvo priložnost na članski prvoligaški tekmi sta odlično izkoristila tudi 17-letna Tim Tomažič in Ibrahim Mulaomerović. Prvi je dosegel dve točki, slednji pa pet, pri čemer je prvi koš vpisal po vsega sedmih sekundah igre.

Naslednja tekma varovance Aleša Pipana čaka to sredo, ko se bodo v Pokalu Sixt Alpe Adria na domačem igrišču pomerili z BK Dukes iz Avstrije. Tri dni zatem sledi nova tekma Lige Nova KBM. Zlatorog bo gostoval v Domžalah pri moštvu Helios Suns.

Aleš Pipan, trener Zlatoroga Laško:
“Čestitke fantom za prvo zmago v sezoni. Večina naših košarkarjev je prvič igrala na taki ravni oziroma v tekmovanju s takšnim nabojem. Po tekmi smo lahko zadovoljni zgolj z zmago, nikakor pa ne s prikazano igro. Devetnajst žog, ki smo jih izgubili proti Portorožu, je absolutno preveč. Ob tem smo zelo slabo skakali pod obema košema, še posebej glede na izkušnje visokih igralcev, ki jih premoremo. Ker je bila to prva tekma v državnem prvenstvu, so nekateri posamezniki morda imeli nekoliko treme in niso pokazali vsega kar znajo. Točki sta ostali doma, bo pa potrebno hitro vse skušaj pozabiti in se osredotočiti na tekme, ki prihajajo.”

Miloš Miljković, košarkar Zlatoroga Laško:
“Tekmo smo od prve minute odigrali čvrsto, celoten čas nadzorovali njen pote in na koncu dosegli pomembno zmago. Uvod v vsako tekmovanje je najtežji. Sedaj je prvo kolo za nami, gremo naprej.”

LIGA NOVA KBM, 1. KOLO:

Sobota, 8. oktobra:
ZLATOROG LAŠKO : PORTOROŽ 93:68 (29:15, 19:20, 23:14, 22:19)
Zlatorog Laško: Tratnik 12 (3 podaje), Ledl, Krušič 8, Rizvić 14, Barič 5 (9 podaj), Kobić, Durnik 17 (6 skokov), Tomažič 2, Miljkovič 17 (3 podaje), Špan 9 (6 podaj), Rubinštejn 4, Mulaomerović 5.
Portorož: Rogelja 11 (4 podaje), B. Vukovič 5, Škerbec 15 (7 skokov), Borse 1, M. Vuković 14, Cvetičanin 2, S. Vuković 9, Pišot, Besedič 2, Katonar 3, Radanović 6, Bahor.

STATISTIKA

Deli z ostalimi
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email