Zlatorog tretjič proti Sixtu Primorski

Košarkarji Zlatoroga iz Laškega, ki trenutno z izkupičkom 6-1 zasedajo prvo mesto na lestvici Lige Nova KBM, bodo v 8. kolu gostili novoustanovljeni klub Sixt Primorska. Tekma bo na sporedu to soboto ob 19. uri v dvorani Tri lilije.

Primorci prihajajo v goste po dveh zaporednih zmagah v domačem prvenstvu – nazadnje so na domačem parketu z 71:65 premagali domžalski Helios Suns. Moštvi sta se v tej sezoni med seboj pomerili že dvakrat. Na obeh tekmah Pokala Sixt Alpe Adria so bili boljši Laščani (59:53, 85:51).

Najboljši strelec ekipe Aleksandra SekuliĆa in Lige Nova KBM je Duda Sanadze (197 cm, 1992, ki v povprečju dosega 19,7 točke na tekmo. Povprečno 5,4 skoka prispeva Bojan Radulović (210 cm, 1992), najboljši podajalec ekipe (3,4 podaje) pa je Troy Franklin Jr. (180 cm, 1989).

Aleš Pipan, trener Zlatoroga:

“Sixt Primorska je z zmago proti Helios Suns pokazala, da je kakovostna ekipa, ki ima dobre posameznike na vseh pozicijah. Mi smo se z njimi v tej sezoni srečali že dvakrat, vendar to pred novim obračunom ne pomeni nič. Sedaj bo šlo za točki v državnem prvenstvu, ki sta za eno in drugo ekipo izjemno pomembni. Upam, da se bodo moji fantje odzvali tako kot je treba in da bomo v domači dvorani pred našimi navijači ostali nepremagani.”

Miloš Miljković, košarkar Zlatoroga:

“Na razpolago smo imeli cel teden, da se pripravimo na ekipo Primorske in mislim, da nam je to dobro uspelo. Na prvih dveh medsebojnih tekmah te sezone v Pokalu Sixt Alpe Adria smo sobotne tekmece premagali, nazadnje z visoko razliko, ki pa pred novo tekmo ne pomeni ničesar. Naredili bomo vse, da točki ostaneta doma.”

LIGA NOVA KBM, 8. KOLO

Sobota, 26. novembra, ob 19.00:
ZLATOROG LAŠKO : SIXT PRIMORSKA

Deli z ostalimi
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email