Zlatorog pokalni prvi polčas proti Tajfunu dobil z visoko razliko

Na gostovanju v Šentjurju je moštvo Zlatoroga odlično opravilo delo na prvi tekmi 4. kroga Pokala Spar. Pred povratnim obračunom v Laškem, ki bo na sporedu prihodnji ponedeljek ob 19. uri, so si izbranci Aleša Pipana priigrali visoko prednost. Domačo ekipo Tajfuna so namreč ugnali s 17 točkami razlike (78:61).

Tekmo so bolje začeli Šentjurčani, ki so prednost treh točk po prvi četrtini v uvodu drugega dela z nizom 7:0 hitro nadgradili na +10 (24:14). Za tem so Laščani strnili svoje vrste in počasi, a vztrajno začeli zmanjševati svoj zaostanek ter na glavni odmor odšli z dvema točkama naskoka (32:30). Pot do uspeha so si začeli tlakovati v tretji četrtini, ki dobili s 26:14, ter tako pred zadnjimi 10 minutami vodili že s 58:44. Do sredine zadnjega dela je vodstvo naraslo na +17 (69:52) – toliko je znašala tudi končna razlika -, vmes pa je prednost gostov znašala tudi že 20 točk (76:56).

S 23 točkami (10:13 za dve) in osmimi skoki (statistični indeks 32) se je izkazal Igor Tratnik. Znova sta bila odlična tudi branilca Nejc Barič in Jan Špan, ki sta sredi tedna Krki natrosila 12 trojk. Prvi je tokrat tekmo zaključil pri 17 točkah in sedmih podajah, slednji pa je dodal 15 točk in pet podaj.

Do napredovanja v Pokalu Spar se bo prebila ekipa, ki bo dobila obe tekmi, ali bila boljša pri skupni razliki med danimi in prejetimi koši. V primeru neodločenega rezultata pri skupnem seštevku bodo v dvorani Tri lilije na sporedu podaljški.

 

Aleš pipan, trener Zlatoroga Laškega:
“Za nami je šele prvi polčas pokalnega dvoboja s Tajfunom. Začetek tekme je bil za nas težak, nekaj časa smo potrebovali, da smo našli pravi ritem. Predvsem v obrambi, kjer smo košarkarjem Tajfuna dovolili, da so dosegali koše z vseh mest. V drugem polčasu smo tudi tokrat zadeve dokončno obrnili v pravo smer. Pri obrambnih nalogah smo bili bolj uspešni, temu je sledila tudi dobra igra v napadu. Mislim, da smo na prvi tekmi v Šentjurju zasluženo zmagali, a nič še ni odločenega. Čaka nas še obračun pred domačim občinstvom, na katerega se bo potrebno ravno tako pripraviti in še enkrat odigrati najmanj tako dobro, če se želimo prebiti do napredovanja.”

Nejc Barič, košarkar Zlatoroga Laškega:
“Naša želja je bila, da si že na tekmi v Šentjurju zagotovimo čim višjo prednost. Da se bo obračun razpletel tako smo po eni strani pričakovali, po drugi pa tudi ne. Na prvi tekmi proti Tajfunu smo imeli nekaj težav pri osredotočenosti, kar moramo še popraviti. Naše misli so sedaj že usmerjene v petkovo tekmo državnega prvenstva proti Hopsom na Polzeli.”

 

POKAL SPAR, 4. KROG

1. tekma, petek, 9. decembra:
TAJFUN : ZLATOROG LAŠKO 61:78 (17:14, 13:18, 14:26, 17:20)
Tajfun: Sarajlija 9 (4 podaje), Grant 17 (3 podaje), Maček 3, Sebič, Knez, Fifolt 4, Ejup, Debelak, Spicer 4, Vujasinović 9 (8 skokov, 3 podaje), Miković 9, Petrović 6.
Zlatorog Laško: Tratnik 23 (8 skokov, 3 podaje), Ledl, Krušič 12, Rizvić 5 (3 podaje), Barič 17 (7 podaj, 3 prid. žoge), Durnik, Tomažič, Miljković 6 (10 skokov), Špan 15 (5 podaj), Rubinštejn, Mulaomerović.

2. tekma, ponedeljek, 19. decembra, ob 19.00:
ZLATOROG LAŠKO : TAJFUN

Deli z ostalimi
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email