Zlatorog presenetil Union Olimpijo

Košarkarji Zlatoroga so na tekmi četrtega kola Lige Nova KBM za prvaka zabeležili še tretjo zmago. Ljubljansko Union Olimpijo so ugnali s 77:64 in zmajem tako prizadejali drugi poraz v drugem delu državnega prvenstva.

Po izenačenih uvodnih desetih minutah tekme, so se Laščani z Igorjem Tratnikom na čelu razigrali v drugi četrtini in na glavni odmor s seboj odnesli 14 točk naskoka (45:31). Sredi tretje četrtine je prednost državnih podprvakov znašala že visokih 18 (56:38), tik pred koncem tretjega dela igre pa 17 točk (61:44). Na začetku zadnjih desetih minut igre se je Ljubljančanom še uspelo nekoliko približati, a zanesljiva zmaga ekipe iz mesta ob Savinji ni bila kljub temu nikoli pod vprašajem.

Pri Zlatorogu je kar pet igralcev doseglo dvomestno število točk. Najbolj razigrana sta bila Nejc Barič in Igor Tratnik s po 18 točkami, slednji pa je v statistiko vpisal še devet skokov. Jan Špan je tekmo zaključil z dvojnim dvojčkom, saj je dosegel 14 točk in zbral še deset podaj. Matej Krušič je dosegel 11, Miloš Miljković pa deset točk. Za ljubljansko ekipo, ki je tokrat zaigrala brez Devina Michaela Oliveja, je Nikola Janković vknjižil 18 točk in šest skokov.

V soboto se košarkarji Aleša Pipana odpravljajo na gostovanje k Hopsom s Polzele, ki so Ligo za prvaka začeli sila skromno, in skupaj s Helios Suns zasedajo zadnji dve mesti lestvice najboljših šestih ekip Lige Nova KBM. Dvoboj z ekipo s Polzele se bo začel ob 20.00.

Aleš Pipan, trener Zlatoroga Laškega:
“Čestitam mojim fantom, ki so na tekmi z Union Olimpijo pokazali dobro predstavo. V igri nismo imeli nobenih nihanj, kot je bilo to v naši navadi na prejšnjih tekmah. Dobro smo igrali tako v obrambi, kot v napadu, kjer smo igrali povezano in nesebično. To je bila ena od naših boljših predstav v tej sezoni. Na žalost je potrebno vse skupaj čim prej pozabiti, saj na nas čaka še veliko tekem v Ligi Nova KBM za prvaka, in morali bomo prikazati še veliko takšnih predstav, kot proti Ljubljančanom, če bomo želeli uresničiti cilje, ki smo si jih zadali.”

Matej Krušič, igralec Zlatoroga Laškega:
“Na igro Nikole Jankovića in na strelce iz razdalje v dresu Union Olimpije smo se pripravljali celoten teden. Prikazali smo eno od najboljših tekem v tej sezoni. Igrali smo zelo kolektivno in borbeno v obrambi, zato je tudi napad lažje stekel. S takšno igro lahko v nadaljevanju Lige za prvaka presenetimo vsakoga.”

LIGA NOVA KBM ZA PRVAKA, 4. KOLO

Sreda, 5. april:

ZLATOROG LAŠKO : UNION OLIMPIJA 77:64 (19:18, 26:13, 16:19, 16:14)
Zlatorog Laško:
Tratnik 18 (9 skokov), Krušič 11 (5 skokov), Rizvić 6 (10 skokov, 7 podaj), Barič 18 (4 podaje), Špan 14 (10 podaj), Ledl, Kobić, Durnik, Tomažič, Miljković 10 (4 skoki), Rubinštajn, Mulaomerović.
Union Olimpija: Mulalić 3, Pelko 7 (7 podaj), Janković 18 (6 skokov), Jefferson 5 (4 skoki), Hrovat 12 (4 prid. žoge), Barbarič 7, Oliver, Bubnić 10 (5 skokov), Milošević 2, Jurček, Janežič, Strmčnik.

STATISTIKA

LESTVICA LIGE NOVA KBM ZA PRVAKA:

1. Rogaška 3/1 7
2. Krka 3/1 7
3. Zlatorog Laško 3/1 7
4. Union Olimpija 2/2 6
5. Hopsi Polzela 1/3 5
6. Helios Suns 0/4 4

 

Deli z ostalimi
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email