Zlatorog ne bo zaigral v Ligi ABA 2016/17

Potem ko smo v KK Zlatorog Laško kot finalisti državnega prvenstva šele po odpovedi nekaterih klubov prejeli vabilo za nastopanje v Ligi ABA za sezono 2016/17, smo v vodstvu kluba morali narediti hitro, a kolikor je bilo mogoče temeljito analizo o tem, ali bi bilo s proračunom, ki ga imamo na voljo, smiselno sodelovati v tekmovanju moštev, katerih finančne zmožnosti so precej večje od naših.

Pred dokončno odločitvijo smo se obrnili še na našega generalnega sponzorja, podjetja Pivovarna Laško Union d.o.o., a ker imamo z njim že podpisano trdno, dolgoročno in za slovenske razmere vsekakor zavidanja vredno pogodbo do leta 2018, smo z razumevanjem morali sprejeti njegovo obrazložitev, da nam dodatnih sredstev za sodelovanje v Ligi ABA ne more omogočiti.

Kljub vsemu sta vodstvo kluba in upravni odbor še enkrat preverila možnosti, da bi klub navzlic finančnim omejitvam preiskusil srečo v regionalnem tekmovanju, za katerega ambicije zagotovo obstajajo. A nazadnje je zmagal razum in odločitev o tem, da damo v v Laškem prednost razvoju, uveljavljanju mladih skozi domači tekmovanji, Ligo NKBM in Pokal Spar, mednarodno tekmovanje SIXT Alpe Adria Cup ter nadaljnjemu vlaganju v naše selekcije mlajših starostnih kategorij ter kakovostne trenerje in druge strokovnjake.

Vodstvo kluba upa, da bo z dobrim delom, rezultati in dodatnimi sredstvi v Ligi ABA lahko zaigrala v prihodnjih sezonah.

Deli z ostalimi
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email