Zadnjič v prvem delu poraženi, a zato dobrodelni

Košarkarji Zlatoroga so odigrali zadnjo tekmo v prvem delu državnega prvenstva. Na domačem terenu so s 73:77 izgubili proti Heliosu. Poraz ni boleč, a bi si vseeno želeli zmage.

Precej okrnjena ekipa Zlatoroga (brez Juraka, Zagorca) je proti Heliosu začela obetavno in tako tudi nadaljevala, a je bila klop vseeno že kamlu prekratka. Domžalčani so se po slabših uvodnih minutah vzeli v roke in začeli višati pednost. To jim je uspevalo da zadnje četrtine, ko so se Laščani po trojki Vašla ne samo približali, temveč ponovno povedli za točko. A so se nato gostje ponovno zbrali in imeli učinkovit napad, tako da so zdržali do konca tekme, ki so jo tudi dobili. Pri Zlatorogu so dobili priložnost tudi mlajši igralci, ki so se načelom kar dobro znašli, a so jih izkušenejši igralci prevladali. Vseeno je to dobra popotnica za klub, ki želi in že razvija mlade perspektivne igralce, da bodo zrasli v kvlitetne in ene boljših tako na slovenskem kot tujem parketu.

Po prvi četrtini je predsednik kluba Miro Firm izročil direktorici Centra za socialno delo Laško, Polonci Teršek, simbolični ček v vrednosti 1.500 evrov. Denar je klub zbiral od lanskega decembra s prodajo majic, že takrat pa so se odločili, da bodo zbrana sredstvadodelili socialno ogroženim družinam iz občine Laško.

Med polčasom pa se je dogajalo še eno zanimivo podeljevanje, in sicer je Zlatorogova ekipa U-13 prejela medalje, saj so minuli konec tedna postali vice državni prvaki! Čestitamo!

 

Zlatorog: Helios Suns 73:77 (27-24, 7-20, 17-18, 22-15)

Zlatorog: Barič 3, Ledl, Lisica, Tratnik 17, Durnik, Miklavčič, Jovanović, Lapornik 18, Marasović 15, Ponjavić, Zagorac, Vašl 20

Helios: Košir, Hadalin, Močnik 11, Kraljević 4, Šantelj 4, Berlič 5, Korošeec 5, Morina 11, Casey, Vončina 19, Maker 8, Pelko 10.

Deli z ostalimi
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email