Za “kanto” s Heliosom

Ekipa Zlatoroga se je z zmago proti Prievidzi z 80:89 uvrstila v prvo finale Alpe Adria cup.

Prva četrtina je pripadla Slovakom, ki so začeli bolj zbrano ter zadeli večino metov z razdalje. Prednost je narastla tudi na 10 točk. Nato so se varovanci Aleša Pipana zbrali in z nepopustljivo igro v obrambi ter zadetimi meti z razdalje Jeftića in Bariča prešli v vodstvo. Pred koncem polčasa so Slovaki ponovno povedli in ko je že kazalo, da bodo polčas dobili, so na sceno stopili sodniki. Ob drugi dosojeni tehnični je bil gostujoči trener izključen nato pa je Zlatorog imel 6 sekund časa, da zaključi zadnji napad. Vujasinović je bil uspešen za tri in Zlatorog je na glavni odmor odšel z rezultatom 39:40.

Drugi polčas je bi popolnoma v znamenju Laščanov. Že takoj ob pričetku smo bili priča festivalu trojk Abramsa in Vašla. Prednost, ki so si jo naši košarkarji priigrali ob pričetku so zadržali do konca in se zasluženo uvrstili v finale.

Jutri ob 19.30 se bo v hali Komunalnega centra za lovoriko borila z domžalskim Heliosom.

Naši fantje imajo možnost, da se potem, ko je naša ekipa kot prva v zgodovini odigrala tekmo Alpe Adria cup proti Zagrebu, postala prvi finalist lige v zgodovini, postane še prvi zmagovale lige Alpe Adria cup.

Prievidza : Zlatorog 80:89

Jurak 11 (5 podaj), Barič 11, Jeftić 15 (5 skokov), Krušič 2, Vašl 12 (4 skoki, 5 podaj), Abrams 10 (5 skokov), Vujasinovič 8 (4 podaje), Đekić 19 (4 skoki), Čebašek 2.

 

Deli z ostalimi
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email