Z zmago zaključili redni del lige Nova KBM

Košarkarski klub Zlatorog je odigral še zadnje srečanje v rednem delu. Na lokalnem derbiju, proti ekipi Hopsov je v dvorani Tri lilije dosegel zmago z rezultatom 74:72.

Lokalni derbi so bolje pričeli gostje iz Polzele, ki so hitro povedli in vodili celoten prvi polčas. Največja prednost je bila že trinajst točk. Do polčasa so domačini uspeli zmanjšati prednost in na odmor odšli z zaostankom petih točk. Na semaforju je pisalo 36:41.

Drug polčas so odločneje pričeli Laščani, ki so Hopse ujeli na oseminštirideseti točki. Nato pa se je pričel boj za vsako točko. Ekipi sta se izmenjevali v vodstvo vse do zadnjih sekund, ko je Thomas  po zgrešenem metu Bariča, pobral skok in dosegel koš za zmago. Končni rezultat je bil 74:72.

To je bila zadnja tekma v rednem delu Lige Nova KBM. Sedaj sledi krajši premor, nato pa se 3. marca pričenja liga za obstanek.

 

Zlatorog Hopsi Polzela 74:72 (14:24, 22:17, 16:11, 22:20)

Strelci: Thomas 25, Medved, Zadnik, Medvešek, Barič 10 (6 asistenc), Lisica, Polutak 9, Durnik 7, Popović 4, Miljković 16 (11 skokov), Grdadolnik 3

 

Aleš Pipan, trener KK Zlatorog Laško: “Odigrali smo 100 %, kar se nam je obrestovalo in zmagali. Čestitke fantom za zmago, ki pa jo moramo čimprej pozabiti. Sedaj se moramo pripraviti na ligo za obstanek, kjer je cilj, da obstanemo in se drugo leto vrnemo še močnejši.”

 

Laščani bodo naslednjo tekmo odigrali 23. februarja, ko gostujejo v Madžarskem Körmendu, kjer bo na sporedu prva tekma četrtfinala Helios Alpe Adria cup. Povratno srečanje bo na sporedu 28. februarja v dvorani Tri lilije.

 

Deli z ostalimi
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email