Z Obale na povratno tekmo z visoko prednostjo

Prva tekma 5. kroga Pokala Spar med Portorožem in Zlatorogom se je končala z visoko zmago slednjih. Laščani so na gostovanju prednost skozi celotno tekmo povečevali in na koncu slavili uspeh s 77:49. 

Tekmo so nekoliko bolje začeli Portorožani, ki so v tretji minuti povedli s 7:2, v vodstvo pa nato vztrajali še pet minut. Po zaostanku z 11:16 so Laščani pripravili delni niz 11:0, se prebili v ospredje in zanesljivo ostali v vodstvu vse do konca tekme. Največji korak k uspehu z visoko razliko, ki jim pred povratnim srečanjem na široko odpira vrata v četrtfinale pokalnega tekmovanja, so nato napravili po glavnem odmoru. Tretjo četrtino so dobili s 16:4, pri čemer je Igor Tratnik tedaj dosegel osem izmed svojih 18 točk, Primorci pa so v tem delu tekme dosegli vsega en koš iz igre.

Druga tekma, ki bo dala ime četrtfinalista, bo na sporedu v petek, 27. januarja, ob 19. uri v dvorani Tri lilije. Do napredovanja se bo prebila ekipa, ki bo imela v skupnem seštevku boljšo razliko med danimi in prejetimi koši. Do tedaj izbrance Aleša Pipana čakata dve tekmi državnega prvenstva. V soboto bodo ob 19. uri gostovali v Šenčurju, v sredo pa bodo v domači dvorani pričakali Union Olimpijo.

 

Aleš Pipan, trener Zlatoroga Laškega:
“Prvi polčas pokalnega obračuna s Portorožem je za nami, čez deset dni nas čaka še povratna tekma. Z visoko zmago v Luciji smo si nekoliko olajšali delo. Fantje so obračun vzeli resno in odigrali dobro v obrambi, zlasti v drugem polčasu. V določenih trenutkih smo prikazali tudi dobro igro v napadu. Poleg zmage s precejšnjo razliko je v tem trenutku najbolj pomembno, da so vsi fantje tekmo s Portorožani končali zdravi. Sedaj se lahko takoj osredotočimo na dve tekmi Lige Nova KBM. V soboto bomo gostovali v Šenčurju, v sredo pa nato v Laško prihaja Union Olimpija.”

Matej Krušič, košarkar Zlatoroga Laškega:
“Na začetku smo se s Portorožani nekoliko mučili, nato pa so ti pričakovano popustili. mislim, da smo zasluženo zmagali. Tekma je bila dober preizkus pred sobotnim obračunom v Šenčurju ter ostalimi pomembnimi tekmami, ki nas v prihodnje še čakajo.”

 

POKAL SPAR, 5. KROG, 1. TEKMA:

Torek, 17. januarja:
PORTOROŽ : ZLATOROG LAŠKO 49:77 (18:24, 16:21, 4:16, 11:16)
Zlatorog Laško: Tratnik 18, Ledl 6, Krušič 8, Rizvić 10, Barič 3, Kobić, Durnik 2, Tomažič, Miljković 13, Špan 16, Rubinštejn 1, Mulaomerović.

Deli z ostalimi
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email