Z agresivno igro v drugem polčasu do zmage v Domžalah

Košarkarji Zlatoroga Laškega so na tekmi drugega kola Lige Nova KBM za prvaka v Domžalah zabeležili zmago proti Helios Suns s 67:60. Po dveh tekmah drugega dela državnega prvenstva ima ekipa iz mesta ob Savinji tako na svojem računu eno zmage.

V Športni dvorani Domžale je bila zmaga pod vprašajem le v uvodnih 20 minutah, ko so bili košarkarji Helios Suns vse čas zelo blizu, prvo četrtino pa so tudi dobili. Tretji del igre je nato popolnoma pripadel Laščanom, ki so si pred zadnjimi desetimi minutami igre priigrali 13 točk naskoka (51:38). V zadnjem delu so se Domžalčani sicer še uspeli nekoliko približati, a so izbranci Aleša Pipana poskrbeli za mirno končnico in se veselili prve zmage drugega dela sezone.

Štirje igralci Zlatoroga so dosegli dvomestno število točk. Najbolj razpoložen je bil Igor Tratnik s 17 točkami in devetimi skoki, Jan Špan je vknjižil 15 točk in šest skokov. Nejc Barič je tekmo zaključil s 14 točkami, Ramo Rizvić pa z desetimi točkami in petimi skoki.

V tretjem kolu Lige za prvaka se košarkarji Zlatoroga v sredo vračajo na domači parket, v dvorano Tri Lilije pa prihaja novomeška Krka, ki je v soboto na domačem parketu s 76:64 ugnala Hopse s Polzele.

Aleš Pipan, trener Zlatoroga Laškega:
”Zmaga na drugi tekmi Lige Nova KBM za prvaka je bila zelo pomembna predvsem zaradi poraza na tekmi uvodnega kola proti Rogaški. Pomembno je, da spet pridemo k sebi, in ujamemo zmagovalni ritem. Vse skupaj moramo še nadgraditi na naslednji domači tekmi. V sredo k nam prihaja novomeška Krka. Dati moramo vse od sebe in presenetiti favorizirane goste iz Novega mesta.”

Nejc Barič, igralec Zlatoroga Laškega:
Za nas je bila to zelo pomembna zmaga, saj smo se morali pobrati po porazu na domačem parketu proti Rogaški. Proti Helios Suns smo prikazali dva različna polčasa. V prvem smo bili premalo agresivni v obrambi, v napadu pa nato nismo zadevali odprtih metov. V drugem polčasu smo dvignili raven agresivnosti, zadeli nekaj lahkih metov na koš in na koncu zasluženo zmagali.”

LIGA NOVA KBM ZA PRVAKA, 2. KOLO

Sobota, 25. marec:

HELIOS SUNS : ZLATOROG LAŠKO 60:67 (18:14, 16:21, 4:16, 22:16)
Helios Suns:
Močnik 5 (10 podaj), Bratec 4, Atanacković 10 (7 skokov), Bolčina 8 (10 skokov), Vončina 20, Oman 1, Vesel 2 (4 skoki), Gorjanc 9, Klavžar, Segarić 1.
Zlatorog Laško: Tratnik 17 (9 skokov), Rizvić 10 (5 skokov), Barič 14, Špan 15 (6 skokov), Krušič 2, Ledl, Kobić, Durnik, Tomažič, Miljković 9 (10 skokov), Rubinštajn, Mulaomerović.

STATISTIKA

LESTVICA LIGE NOVA KBM ZA PRVAKA:

1. Krka 2/0 4
2. Rogaška 2/0 4
3. Union Olimpija 1/1 3
4. Zlatorog Laško 1/1 3
5. Helios Suns 0/2 2
6. Hopsi Polzela 0/2 2
Deli z ostalimi
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email