V torek po finale Pokala Sixt Alpe Adria!

Po nedeljski zmagi na tekmi 19. kola Lige Nova KBM v Kopru proti Sixt Primorski je pred košarkarji Zlatoroga nova težka preizkušnja. V dvorano Tri lilije namreč v torek ob 19.00, prihaja slovaško moštvo MBK Rieker COM-therem, Laščani pa bodo na drugi polfinalni tekmi Pokala Sixt Alpe Adria skušali nadoknaditi 12 točk zaostanka, ki so jih prejšnji teden pridelali na Slovaškem.

Na prvi polfinalni tekmi – ekipi sta se v Komarnu pomerili minulo sredo – so košarkarji MBK Riekerja zabeležili zanesljivo zmago. Do nje so se prebili predvsem po zaslugi niza 18 zaporednih točk v drugi četrtini, po katerem so se oddaljili na 41:17, nato pa Laščane ves čas držali na varni razdalji. Poraza ni zmogel preprečiti niti odlični Matej Krušič, ki je 22 točkam dodal 11 skokov, Igor Tratnik pa je ob tem zbral 16 točk. Pri Slovakih, ki so na zadnji tekmi domačega državnega prvenstva zmagali na gostovanju pri Lucenecu (85:69), je bil z 19 točkami in petimi podajami najbolj razpoložen Farad Cobb.

Velik dolžnik iz prve tekme je Jan Špan, ki je minulo sredo iz igre zadel le enega od sedmih metov in dosegel dve točki. Prav Špan je bil na nedeljski tekmi 19. kola Lige Nova KBM proti Sixt Primorski gonilna sila Zlatoroga, saj je bil s 16 točkami najboljši strelec v vrstah slovenskih podprvakov. Laščani so v drugem polčasu povsem zaustavili Primorce, ki so v tretji in zadnji četrtini skupno dosegli le 24 točk, Zlatorog pa jih je dal kar 46, na koncu pa slavil zmago z 78:64.

Drugi polfinalni dvoboj se bo v Treh lilijah začel ob 19.00, zmagovalec polfinala oziroma najboljši v skupnem seštevku obeh polfinalnih tekem pa se bo v velikem finalu Pokala Sixt Alpe Adria pomeril z zmagovalcem drugega polfinalnega para, v katerem se merita moštvi Helios Suns in Rogaške.

Aleš Pipan, trener Zlatoroga Laškega:
”Zavedati se moramo, da je MBK Rieker COM-therm iz Kormana zelo dobra ekipa. Odlično igrajo predvsem doma, kar se je videlo tudi na prvi polfinalni tekmi Pokala Sixt Alpe Adria. Če bodo moji fantje ponovili to, kar so pokazali v drugem polčasu nedeljske tekme s Sixt Primorsko v 19. kolu Lige Nova KBM, igrali agresivno ter dobro v obrambi, lahko zagotovo nadoknadimo 12 točk zaostanka iz prve tekme na Slovaškem.”

POKAL SIXT ALPE ADRIA, POLFINALE, 2. TEKMA:

Torek, 28. februarja, ob 19.00:
ZLATOROG LAŠKO : MBK RIEKER COM-THERM KOMARNO

POKAL SIXT ALPE ADRIA, POLFINALE, 1. TEKMA:

Sreda, 22. februarja:
MBK RIEKER COM-THERM KOMARNO : ZLATOROG LAŠKO 80:68 (23:15, 27:20, 16:16, 14:17)
Zlatorog Laško:
Tratnik 16 (7 skokov), Ledl, Krušič 22 (16 skokov), Rizvić 10, Barič 12 (5 podaj), Kobić, Durnik, Tomažič, Miljković 6, Špan 2, Rubinshteyn, Mulaomerović.
MBK Rieker COM-therm Komarno: Langston 11 (5 skokov), Bojanovsky 6 (5 skokov), Jurčina, Marchyn, Petrovský, Halada 9, Bilić 14 (5 skokov), Kuffa 8, Tomič 13 (6 podaj), Djordević, Cobb 19 (5 podaj), Kürthy.

STATISTIKA

Deli z ostalimi
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email