V Stožicah ni uspelo, za finale v Treh lilijah

Košarkarji Uniona Olimpije so na domačem parketu po dramatični končnici izsilili tretjo polfinalno tekmo DP, ki bo na sporedu v četrtek.

POLFINALE LIGE NOVA KBM:

Druga tekma:
UNION OLIMPIJA : ZLATOROG LAŠKO 90:88 (24:23, 18:12, 22:22, 26:31)
Lešić 25 (5 skokov), Robinson 16 (5 podaj); Vašl in Abrams po 18.

STATISTIKA

Tretja tekma, Laško, četrtek, 26. maja:
ZLATOROG LAŠKO : UNION OLIMPIJA

Že odigrano, prva tekma:
ZLATOROG LAŠKO : UNION OLIMPIJA 74:61 (23:16, 18:16, 17:13, 16:16)

Booker 29 (17 skokov), Jurak 15 (8 skokov); Robinson 13, Lešić 11 (6 skokov).

STATISTIKA

Ljubljančani so po sobotnem porazu s trinajstimi točkami razlike pred domačimi gledalci v Stožicah zaustavili centrsko navezo Zlatoroga in prišli do tesne zmage z 90:88.

Laščani so na prvi tekmi dominirali pod obročema. Neustavljiva sta bila Chris Booker, ki je dosegel 29 točk in imel 17 skokov, ter Goran Jurak, ki je bil prav tako blizu dvojnemu dvojčku. Tokrat sta ta dva igralca skupaj dosegla 12 točk in ujela tri žoge.

Košarkarjem Uniona Olimpije je ogromno težav v prvem polčasu povzročal krilni igralec Jamar Abrams, ki je tekmo končal s poškodbo, pregled pa bo pokazal ali bo lahko nastopil tudi v četrtek.

Pri Laščanih, ki so zadeli 13 trojk in izgubili skok 32:38, sta po 18 točk dosegla Miha Vašl in Jamar Abrams, za zmagovalce pa je Sava Lešić zbral 23 točk, 16 jih je dosegel Dawan Robinson in 15 Sašo Zagorac.

Aleš Pipan, trener Zlatoroga Laško:

“Čestitke Union Olimpiji za zmago. Mi tokrat nismo bili pravi. Odigrali smo precej slabše kot na prvi tekmi, upam da takšne igre v četrtek ne bomo ponovili. Na tekmi v Stožicah smo prikazali veliko nihanj in se v končnici vrnili v igro. Fantje, ki so stopili na parket, so tam garali. Imeli smo priložnost za zmago, vendar ni bilo vse tako, kot bi moralo biti. “

Nejc Barič:

“Situacija je, kakršna je, tekmo smo izgubili zaradi svojih napak. Izgubili smo skok pod obema obročema in imeli nekaj črnih minut, v katerih smo izgubili veliko žog. Tega je bilo enostavno preveč, sploh pri tako majhni razliki, pri kateri šteje vsaka malenkost.”

Deli z ostalimi
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email