V soboto začetek polfinala Lige Nova KBM

Košarkarji Zlatoroga iz Laškega bodo v soboto v Rogaški Slatini odigrali prvo polfinalno tekmo Lige Nova KBM. Dvoboj z Rogaško se bo začel ob 18.00, možno pa ga bo spremljati tudi v neposrednem prenosu na TV Slovenija 2.

Moštvo Rogaške se je skupaj z novomeško Krko med najboljše štiri ekipe državnega prvenstva prebilo zanesljivo in brez težav. V drugem delu prvenstva so Slatničani doživeli zgolj tri poraze – dva proti Novomeščanom, enega, zadnjega, pa proti Helios Suns, na tekmi zadnjega kola, ko je bilo že odločeno, da bodo polfinalne boje začeli kot drugi na lestvici Lige za prvaka.

Na drugi strani so se morali košarkarji Aleša Pipana za uvrstitev v polfinale pošteno potruditi, kljub zelo dobremu štartu v drugi del prvenstva, ko so v uvodnih štirih kolih zabeležili tri zmage. Tako so si Laščani vstopnico za polfinalne obračune priigrali šele z zmago v zadnjem kolu proti Hopsem (71:67), s katero so dokončno potrdili tretje mesto na lestvici po drugem delu državnega prvenstva.

Ekipi sta se v tej sezoni pomerili že šestkrat, razdelili pa sta si izkupiček zmag in porazov, saj sta tako Zlatorog kot Rogaška zmago slavila po trikrat. Obe srečanji v Ligi za prvaka sta pripadli moštvu iz Rogaške Slatine. V Pokalu Spar je Rogaška zmago slavila na domačem parketu, Zlatorog pa v Treh lilijah, medtem, ko so bili Laščani dvakrat boljši še v rednem delu prvenstva.

Najnevarnejši košarkar Rogaške v drugem delu prvenstva je bil Darwin Davis mlajši, ki je v povprečju dosegal 18,6 točke ter 5,6 podaje na tekmo, in bil s tem najboljši strelec ter podajalec moštva. Mejo desetih točk sta v drugem delu prvenstva presegala še Tadej Ferme s 13,3 točke na tekmo ter Dragiša Drobnjak z 10,2 točke na tekmo.

V odločilne boje Zlatorog vstopa brez najboljšega strelca po rednem delu sezone, Igorja Tratnika, ki je zaradi poškodbe kolena sezono zaključil po sedmem kolu Lige za prvaka. Na zadnjih dveh tekmah drugega dela se je tako izkazal Jan Špan, ki je proti Union Olimpiji in Hopsem skupno dosegel kar 48 točk, s povprečjem 17,4 točke na tekmo pa bil tudi prvi strelec Laščanov v Ligi za prvaka.

Aleš Pipan, trener Zlatoroga Laškega:
“Obe polfinalni tekmi Lige Nova KBM bosta izredno zanimivi, saj nekih absolutnih favoritov ni. Izjemno zadovoljni smo, da smo se uvrstili med najboljše štiri ekipe državnega prvenstva, vendar naša zgodba še zdaleč ni zaključena. Naši nasprotniki na poti do finala so košarkarji Rogaške. Ekipo, ki jo vodi Damjan Novaković, zelo spoštujemo. V tej sezoni smo se srečali že šestkrat, in vsaka tekma je bila izredno napeta do zadnjih sekund. To pričakujem tudi v polfinalu. Upam, da bodo moji fantje pravi, osredotočeni v odločilnih trenutkih, in da bodo dali vse od sebe, saj si želimo uvrstitve v finale. Takšne želje imajo tudi naši nasprotniki, zato je pred nami zelo napet polfinalni obračun z Rogaško.”

Roman Rubinštajn, igralec Zlatoroga Laškega:
“Pred nami je prva polfinalna tekma državnega prvenstva. Ostati moramo močni in ohraniti pripravo ter igre iz konca drugega dela Lige Nova KBM. Le tako bomo še najprej igrali dobro, zaupali sami sebi, in zabeležili nove zmage.”

LIGA NOVA KBM, POLFINALE, 1. TEKMA

Rogaška Slatina, sobota, 6. maj, ob 18.00:

ROGAŠKA : ZLATOROG LAŠKO

LIGA NOVA KBM, POLFINALE, 2. TEKMA

Laško, sreda, 10. maj, ob 18.00:

ZLATOROG LAŠKO : ROGAŠKA

LIGA NOVA KBM, POLFINALE, 3. TEKMA*

Rogaška Slatina, petek, 12. maj:

ROGAŠKA : ZLATOROG LAŠKO

*Morebitna 3. tekma. Polfinalni niz državnega prvenstva se igra na dve zmagi.

Deli z ostalimi
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email