V soboto proti primorskim “novincem”

Ta konec tedna se košarkarji Zlatoroga ne bodo borili za točke državnega prvenstva, saj je tekma 4. kola proti Šenčurjanom pomaknjena na sredo, 2. novembra. Kljub temu pa za izbrance Aleša Pipana počitka ne bo. Prosto soboto bodo izkoristili za obračun Pokala Sixt Alpe Adria. Po dveh zaporednih domačih tekmah Laščane tokrat čaka gostovanje v Kopru. Obračun s Sixt Primorsko se bo na OŠ Koper začel ob 20.30.

Omenjena zasedba se je pred začetkom nove sezone na Obalo preselila iz Domžal in med slovenskimi prvoligaški nasledila Lastovko. Moštvo je doživelo popolno preobrazbo, saj je igralski kader povsem nov. Tega po novem vodita Aleksander Sekulić in Jaka Hladnik, ki sta v minuli sezoni delovala pri škofjeloškem LTH Castingsu. Iz Gorenjske sta seboj na Obalo pripeljala tudi dva visokorasla košarkarja, slovenskega reprezentanta Gezima Morino ter Bojana Radulovića.

Slednja sta poleg Gruzijca Dude Sanadzea in Bosanca Nikole Gajića glavna krivca za izvrsten začetek sezone primorske zasedbe, ki do danes uradne tekme še ni izgubila. Na uvodnem obračunu je v Pokalu Sixt Alpe Adria s 64:55 odpravila avstrijski BK Dukes, za tem je nanizala še štiri zaporedne zmage v Ligi Nova KBM. Zadnjo je dosegla minulo sredo, ko je na gostovanju na kolena spravila novomeško Krko (80:78). Omenjena četverica je na štirih tekmah Lige Nova KBM skupaj dosegala skoraj 51 točk (celotna ekipa 77,8 točke).

Laščani so do te tekme v regionalnem tekmovanju zbrali dve zmagi na treh tekmah. Osijek in Dukes premoreta eno zmago na prav toliko tekmah, medtem ko je en uspeh dosegla tudi Primorska, a je bila to njena edina tekma na mednarodnem parketu v skupini A.

Znan je tudi termin povratne tekme s Primorci, ki je bila prestavljena zaradi spremembe dnevov igranja tekem Lige Nova KBM. V Laškem se bosta moštvi udarili v sredo, 16. novembra, ob 19. uri.

Aleš Pipan, trener Zlatoroga Laško:
“Pred nami je gostovanje pri mladi in ambiciozni ekipi Primorske, ki igra dobro košarko in ima kar nekaj izkušenih posameznikov. Tudi mi imamo svojo računico. Menim, da bomo dobro pripravljeni in da bomo pokazali igro, ki si jo želimo.”

Igor Tratnik, Zlatorog Laško:
“Imeli smo nekaj dni regeneracijo in za pripravo na nasprotnika. Na Obalo potujemo odločeni, da zmagamo ter se povzpnemo na prag preboja iz skupine prvega dela Pokala Sixt Alpe Adria. V Kopru bomo dobro pripravljeni.” 

POKAL SIXT ALPE ADRIA, SKUPINA A:

Sobota, 29. oktobra, ob 20.30:
ZLATOROG LAŠKO : SIXT PRIMORSKA

Deli z ostalimi
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email