V Rogaško Slatino na odločilno tekmo sezone

Košarkarji Zlatoroga iz Laškega se bodo v petek ob 18.00, na tretji, odločilni polfinalni tekmi Lige Nova KBM udarili z Rogaško. Zmagovalec petkovega obračuna si bo zagotovil mesto v finalu državnega prvenstva, kjer se bo pomeril z ljubljansko Union Olimpijo.

Po zmagi minulo soboto na prvi polfinalni tekmi, so Laščani tudi na sredini drugi polfinalni tekmi prikazali izjemno borbeno predstavo, in potek igre nadzorovali praktično do zadnjih petih minut tekme. Takrat je sledil padec v igri izbrancev Aleša Pipana, ki so v zadnjih dobrih šestih minutah igre dosegli zgolj štiri točke, Slatničani pa na drugi strani kar 19, in zaostanek s 57:62 spremenili v zmago s 76:66.

Kljub vsemu pa je potrebno sredin poraz čim prej pozabiti. Časa za pripravo na petkovo tekmo je malo, kljub temu pa bodo udeleženci finala minule sezone več kot pripravljeni na, zaenkrat najbolj zahtevno tekmo sezone.

Zlatorog in Rogaška sta se v tej sezoni pomerila osemkrat, vsaka ekipa pa je zmago slavila štirikrat. Po sredini zmagi z desetimi točkami razlike, Slatničani v skupnem seštevku točk v tej sezoni proti Laščanom vodijo s sedmimi točkami razlike (543:550). Moštvo iz mesta ob Savinji je v velikem finalu državnega prvenstva nazadnje zaigralo minulo sezone, v sezoni 2003/04, ko je po treh tekmah klonilo proti Union Olimpiji, pa smo nazadnje spremljali pivovarski dvoboj z zmaji iz Ljubljane. Slatničani so se pod vodstvom Damjana Novakovića za naslov državnega prvaka nazadnje potegovali v sezoni 2014/15, ko so z 1:3 v zmagah izgubili proti Tajfunu.

Tretjo polfinalno tekmo si bo možno v neposrednem prenosu iz Rogaške Slatine ogledati na TV Slovenija 2.

Aleš Pipan, trener Zlatoroga Laškega:
“Vemo, da je med drugo in tretjo polfinalno tekmo Lige Nova KBM zgolj en dan počitka, kljub temu pa verjamem, da imajo moji fantje dovolj moči, da v treh dneh odigrajo dve tekmi. Zagotovo bo večji problem v glavah košarkarjev, saj bo zelo težko zadržati osredotočenost od prve do zadnje minute petkove tekme v Rogaški Slatini.”

Ibrahim Mulaomerović, igralec Zlatoroga Laškega:
“Če želimo zaigrati v finalu Lige Nova KBM bomo morali odigrati eno najboljših tekem v tej sezoni. Držati se moramo navodil trenerja, saj se le tako lahko na koncu nadejamo zmage in napredovanja.”

LIGA NOVA KBM, POLFINALE, 3. TEKMA

Rogaška Slatina, petek, 12. maj, ob 18.00:

ROGAŠKA : ZLATOROG LAŠKO [1:1]*

LIGA NOVA KBM, POLFINALE, 1. TEKMA

Rogaška Slatina, sobota, 6. maj:

ROGAŠKA : ZLATOROG LAŠKO 66:72 (20:22, 10:13, 20:16, 16:21)

LIGA NOVA KBM, POLFINALE, 2. TEKMA

Laško, sreda, 10. maj:

ZLATOROG LAŠKO : ROGAŠKA 66:76 (20:17, 18:20, 17:12, 11:27)

*Izid v zmagah. Polfinalni niz državnega prvenstva se igra na dve zmagi.

 

Deli z ostalimi
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email