V ponedeljek proti Tajfunu po napredovanje v Pokalu Spar

V ponedeljek košarkarje Zlatoroga iz Laškega čaka zadnja domača tekma v tem koledarskem letu. Na povratnem obračunu 4. kroga Pokala Spar, ki se bo začel ob 19. uri, jim bo nasproti stala zasedba šentjurskega Tajfuna.

Laščani so veliko dela opravili že na prvi tekmi, ko so bili v dvorani Hruševec boljši za 17 točk (78:61). Trener Aleš Pipan je že tedaj dejal, da bo za napredovanje, katerega si bo prislužila ekipa, ki bo imela boljšo razliko med danimi in prejetimi točkami na obeh tekmah, prikazani še eno tako dobro predstavo. Njegovi izbranci se na ta obračun podajajo po porazu v državnem prvenstvu proti Hopsom (77:67), zato bodo še toliko bolj motivirani, da se vrnejo v zmagovalni ritem, ki je bil na Polzeli prekinjen po dobrih dveh mesecih.

Na prvi tekmi v Šentjurju je bil pri Tajfunu s 17 točkami najboljši strelec Malcolm Montgomery Grant (185 cm, 1988). Khaliq Khadeen Spicer (206 cm, 1994), sicer najboljši strelec in skakalec svoje ekipe (11,8 točke, 8,4 skoka na tekmo) v državnem prvenstvu, pa je dosegel le štiri. Moštvi sta se sicer v tej sezoni srečali tudi že na tekmi Lige Nova KBM, konec oktobra je Zlatorog doma slavil zmago s 85:59.

Aleš Pipan, trener Zlatoroga Laškega:
“Po porazu na Polzeli se moramo pobrati in povratno tekmo proti Tajfunu odigrati tako kot znamo. Le tako bomo potrdili zmago iz Šentjurja ter se prebili do napredovanja v Pokalu Spar.

Jernej Ledl, košarkar Zlatoroga Laškega:
“Po neuspehu na Polzeli se želimo vrniti v zmagovalne tirnice. Proti Tajfunu želimo ponovno pokazati naš pravi obraz in se uvrstiti v naslednji krog Pokala Spar.”

POKAL SPAR, 4. KROG, 2. TEKMA

Ponedeljek, 19. decembra, ob 19.00:
ZLATOROG LAŠKO : TAJFUN

Že odigrano, 1. tekma, petek, 9. decembra:
TAJFUN : ZLATOROG LAŠKO 61:78 (17:14, 13:18, 14:26, 17:20)

VEČ O TEKMI

Deli z ostalimi
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email