V petek na pokalni obračun v Šentjur

V četrtem krogu Pokala Spar košarkarje Zlatoroga čaka prvoligaški dvoboj, saj se bodo za napredovanje merili s šentjurskim Tajfunom. Prva tekma bo na sporedu ta petek, ob 19. uri v Šentjurju, povratna pa 10 dni kasneje v Laškem.

Ekipi se bosta v tej sezoni srečali drugič, na prvi tekmi v Ligi Nova KBM, ki je bila na sporedu konec oktobra, so bili s 85:59 boljši Laščani. Po tej tekmi je moštvo Tajfuna prevzel nekdanji slovenski reprezentant Jurica Golemac, ki je na mestu glavnega trenerja zamenjal Krešimirja Bašića. Tajfun je svoj prvi in edini naslov državnega prvaka osvojil v sezoni 2014/15, v tej sezoni Lige Nova KBM pa zaseda 9. mesto z izkupičkom 3-6.

Najboljši strelec ekipe v državnem prvenstvu je Mirza Sarajlija (185, 1991), ki povprečno dosega 11,1 točko na tekmo, največ podaj (8,4) pa zbere Danijel Vujasinović (184 cm, 1989), ki je tudi najuspešnejši podajalec Lige Nova KBM. Pod košem se najbolje znajde Američan Khaliq Spicer (206 cm, 1994), ki povprečno dosega 7,9 skoka na tekmo.

 

Aleš Pipan, trener Zlatoroga Laškega:
“Pokal je tekmovanje, v katerem so možna presenečenja. Zmage se vedno ne veseli boljše moštvo. Tajfun je čvrsta ekipa, ki počasi stopnjuje svojo pripravljenost. Čakata nas dva obračuna, v petek bo na sporedu šele prvi polčas. Na gostovanje v Šentjurju se bomo skušali pripraviti čim bolje, videli bomo, kaj nam bo to na koncu prineslo.”

Igor Tratnik, košarkar Zlatoroga Laškega:
“V Šentjur se odpravljamo po naporni tekmi s Krko. Gostovanja pri Tajfunu so tradicionalno zahtevna. Upamo, da se bomo lahko čim bolje regenerirali in na tekmi dosegli kar najbolj ugoden rezultat.

 

POKAL SPAR, 4. KROG, 1. TEKMA

1. tekma, petek, 9. decembra, ob 19.00:
TAJFUN : ZLATOROG LAŠKO

2. tekma, ponedeljek, 19. decembra, ob 19.00:
ZLATOROG LAŠKO : TAJFUN

 

Deli z ostalimi
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email