V Ligi za prvaka najprej z Rogaško

Košarkarji Zlatoroga se bodo na tekmi prvega kola Lige Nova KBM za prvaka v domači dvorani v sredo ob 19.00 pomerili z Rogaško in tako s tekmo proti štajerskim rivalom odprli drugi del prvenstva.

Med moštvoma skrivnosti ni, saj sta se v tej sezoni pomerili že štirikrat, od tega v zadnjem dobrem mesecu dni kar trikrat. V četrtfinalu Pokala Spar je na prvi tekmi na domačem parketu bila boljša Rogaška (63:62), a so se jim Laščani že dan kasneje oddolžili z zmago v Treh lilijah (75:70) ter se s tem prebili v polfinale slovenskega pokalnega tekmovanja.

Nazadnje sta se Zlatorog in Rogaška srečala v 20. kolu prvega dela Lige Nova KBM, znova v Laškem, kjer so zmago z 61:55 slavili državni podprvaki. Z 22 točkami in osmimi skoki se je takrat najbolj izkazal drugi najboljši strelec uvodnega dela državnega prvenstva Igor Tratnik, medtem ko je bil pri Rogaški najbolj razigran Tadej Ferme z 18 točkami (na parketu je bil vseh 40 minut).

Ferme je v tej sezoni zagotovo najnevarnejši igralec v dresu moštva iz Rogaške Slatine, saj je bil s povprečjem 16 točk na tekmo tretji najboljši strelec prvega dela Lige Nova KBM. Potrebno je izpostaviti tudi Taylorja Mauricea Johnsa, ki je zaigral na vseh 22 tekmah prvega dela, v povprečju pa dosegal 13,2 točke ter zbral 8,2 skoka na tekmo.

Aleš Pipan, trener Zlatoroga Laškega:
”Začenjajo se resne tekme! Vsak dvoboj v Ligi za prvaka je izredno pomemben za končno razvrstitev pred začetkom izločilnih bojev. Popravnih izpitov ni. Z Rogaško se zelo dobro poznamo, saj smo odigrali že veliko medsebojnih tekem. Na domačem parketu želimo s kakovostno igro in čvrsto ekipno obrambo osvojiti prvi par točk v Ligi za prvaka.”

Miloš Miljković, igralec Zlatoroga Laškega:
”V Ligi Nova KBM za prvaka želimo prikazati čim boljše predstave in se uvrstiti med štiri najboljše ekipe v državi. V sredo se vse začenja znova, saj vse ekipe drugi del prvenstva odpirajo z enakim izhodiščem. Naredili bomo vse, da se v tem delu sezone prebijemo čim dlje.”

LIGA NOVA KBM ZA PRVAKA, 1. KOLO:

Sreda, 22. marec, ob 19.00:

ZLATOROG LAŠKO : ROGAŠKA

Deli z ostalimi
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email