V Laško prihajajo Helios Suns

Košarkarji Zlatoroga iz Laškega bodo v sredo na domačem parketu skušali prekiniti niz dveh zaporednih porazov. Na tekmi sedmega kola Lige Nova KBM za prvaka se bodo namreč v dvorani Tri lilije pomerili s Helios Suns, tekma pa se bo začela ob 20.00. Dvoboj bo možno v neposrednem prenosu spremljati tudi na uradni spletni strani Košarkarske zveze Slovenija (www.kzs.si).

Laščani so po treh zaporednih zmagah na zadnjih dveh tekmah košarkarski parket vsakič zapustili sklonjenih glav. Skupna razlika na tekmah s Hopsi in Rogaško je bila zgolj pet točk, ob tem pa je potrebno dodati, da so proti moštvu iz Rogaške Slatine državni podprvaki klonili šele po dveh podaljških, in sicer po tem, ko so v zadnjih sekundah rednega dela tekme nadoknadili pet točk zaostanka.

Sreča torej v zadnjih tednih ni bila na strani Zlatoroga, kljub temu pa Laščani z dvignjeno glavo vstopajo v sredin dvoboj s Helios Suns. Na lestvici drugega dela prvenstva imajo namreč po šestih odigranih tekmah po tri zmage in poraze, skupaj s Hopsi s Polzele pa zasedajo tretje oziroma četrto mesto.

Domžalčani po šestih odigranih tekmah v Ligi za prvaka še niso okusili slasti zmage. Nazadnje so parket zmagovalno zapustili 14. marca, ko so v Športni dvorani Domžale premagali Portorož (78:58), odtlej pa zabeležili kar sedem zaporednih porazov – šest v Ligi Nova KBM, enega pa še na prvi tekmi finala Pokala Sixt Alpe Adria.

Aleš Pipan, trener Zlatoroga Laškega:
“K nam v dvorano Tri lilije prihajajo državni prvaki Helios Suns. Če želimo ostati na mestih na lestvici, ki še vodijo v polfinale Lige Nova KBM, bomo morali igrati osredotočeno in zavzeto od začetka do konca tekme.”

Nejc Barič, igralec Zlatoroga Laškega:
“Pred nami je nova tekma Lige za prvaka, na kateri moramo zmagati, če želimo ostati v boju za polfinale. Na Helios Suns se bomo skušali pripraviti čim bolje, saj vemo, da so dobra ekipa, ki je odlično vodena. Domžalčane ravno iz tega razloga ne smemo podcenjevati. Naredili bomo vse, da zmaga ostane v Treh lilijah.”

LIGA NOVA KBM ZA PRVAKA, 7. KOLO

Sreda, 19. april, ob 20.00:

ZLATOROG LAŠKO : HELIOS SUNS

LESTVICA LIGE NOVA KBM ZA PRVAKA:

1. Krka 5/1 11
2. Rogaška 5/1 11
3. Zlatorog Laško 3/3 9
4. Hopsi Polzela 3/3 9
5. Union Olimpija 2/4 8
6. Helios Suns 0/6 6
Deli z ostalimi
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email