V Laškem gostili zadnji turnir 2. dela U13

Danes smo v podružnični šoli Debro odigrali zadnji turnir 2. dela državnega prvenstva. Tudi tokrat sta bila nasprotnika Janče in Ježica. Po zadnjem turnirju kjer nismo igrali tako kot znamo smo imeli tokrat pred sabo samo en cilj. In ta je bil pokazati borbo in željo na parketu ter se boriti za vsako žogo od prve minute.

Prvo tekmo so fantje igrali proti ekipi Ježice katero smo že dvakrat premagali. Tokrat so bile petorke malce pomešane in v prvo tekmo smo se podali maksimalno skoncentrirani in željni borbe. Prvi dve minuti so se fantje še malce lovili nato pa so stopili na plin in z odlično obrambo in lahkimi koši pridno večali svojo prednost. Prvo četrtino smo tako dobili za 12 točk. Tudi v drugi četrtini ni bilo veliko drugače. Fantje so nadzirali tekmo in se borili po najboljših močeh. Na polčas smo odšli z prednostjo 15 točk. V drugem polčasu so več časa na parketu preživeli mlajši igralci, ki pa so svoje minute odlično izkoristili. Bilo je tudi nekaj lepih podaj in potez za katere so bili fantje nagrajeni z aplavzom. Zlatorogeci so dobili prav vse četrtine in na koncu zasluženo zmagali.

 

KK ZLATOROG: KK JEŽICA 52:30 (15:3,13:10,14:9,10:8)

ZLATOROG: Kerin 2, Minič 2, Baš, Kovač 7, Gartner 2, Mumelj, Stupan 9, Djuričič David 3, Pirš 9, Anteševič 10, Djuričič Luka 6, Čater 2

 

Vmes smo imeli tekmo pavze in ogledali smo si predvsem igro Janč katere so nas čakale naslednjo tekmo. Proti močni ekipi Janč smo dvakrat letos že izgubili in tokrat smo bili odločeni, da pred domačimi navijači in na domačem terenu pokažemo, da se lahko enakovredno kosamo z njimi. Na zadnji tekmi so se fantje že pred začetkom tekme vdali v usodo tokrat pa je bila slika povsem drugačna. Kot, da bi na igrišče prišla povsem druga ekipa.

Fantje so od prve minute igrali trdo in močno obrambo ter so skakali za vsako žogo. Tekmeca so z svojo energijo povsem zasenčili in prvo četrtino po odlični igri tudi dobili za 3 točke. V drugi četrtini je ponagajala manjša poškodba enega ključnih igralcev. Ostali fantje so se borili po najboljših močeh tako v napadu kot v obrambi vendar je do izraza prišla višina in moč nasprotnika. Tako so naši fantje na polčas odšli z zaostankom.

V drugem polčasu so se postave zopet malce premešale in naši fantje so spet igrali borbeno in z veliko energije. Skozi celoten drugi polčas so kazali, da lahko enakovredno igrajo z nasprotnikom. Fantje niso vrgli puške v koruzo in tako dokazali sebi in vsem ostalim, da se trdi treningi obrestujejo. Končni rezultat ni realen odraz dogajanja na igrišču.

 

KK ZLATOROG. KK JANČE 23:56 (10:7,0:31,5:8,8:10)

ZLATOROG: Kerin, Minič 2, Baš 1, Kovač 5, Gartner 4, Mumelj 1, Stupan 4, Djuričič David, Pirš, Anteševič, Djuričič Luka 6, Čater

 

Trener Žiga Jug:”Z današnjim turnirjem so fantje dokazali, da v kolikor dajo sebe celotne v igro, se lahko kosajo z vsemi ekipami. Čestitke za prikazano, sedaj bomo na tem gradili, na treningih, dalje.”

 

Fantje so odigrali najboljši letošnji turnir kar nas pred tretjim delom državnega prvenstva navdaja z velikim optimizmom. Z pridnim in trdim delom na treningih se bodo rezultati tudi na igrišču kmalu pokazali. Nasprotniki v 3. delu prvenstva bodo kmalu znani sedaj pa imajo fantje nekaj malega premora.

Deli z ostalimi
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email