V Domžale po uvodno zmago

Košarkarji Zlatoroga se bodo na tekmi drugega kola Lige Nova KBM za prvaka v Športni dvorani Domžale v soboto ob 19.00 pomerili z domžalskimi Helios Suns. Obe moštvi bosta po porazu v uvodnem dvoboju tokrat naredili vse za prvo zmago.

V sredo so Laščani v Treh lilijah na štajerskem obračunu pred Rogaško klonili z 59:75, Helios Suns pa so Ligo za prvaka začeli s porazom proti novomeški Krki (59:76). Državni podprvaki so zaostajali prek celotnega dvoboja, se v tretji četrtini še približali na točko, nato pa padli v igri, kar so Slatničani izkoristili in zabeležili zmago. Tudi Helios Suns so bili na domačem parketu proti sedemkratnim državnim prvakom večinoma v podrejenem položaju, v drugem polčasu pa nikoli niso ogrozili zmage Krke.

Domžalčani so v sredo zgrešili kar 19 od 25 metov za tri točke, nič bolj natančni pa niso bili niti na črti prostih metov (15:22, 68 %). Izgubili so tudi precej več žog (16) kot košarkarji Simona Petrova (9), kar je na koncu tehtnico nagnilo na stran Novomeščanov. Zagotovo najbolj zanesljivi košarkar Helios Suns je Simo Atanacković, ki je v rednem delu sezone v povprečju dosegal 11,5 točke ter 6 skokov na tekmo, proti Krki pa je v sredo dosegel osem točk. Najboljši strelec trnutnih prvakov je bil v sredo Juraj Segarić s 14 točkami.

Laščani bodo v soboto skušali popraviti slabši vtis z uvoda v Ligo za prvaka – proti Rogaški so namreč zadeli le enega od 17 metov za tri točke, kljub temu, da so dobili skok (36:33), pa je žoga precej manj krožila kot pri tekmecih, ki so zbrali 19 podaj, Zlatorog pa le 12.

Aleš Pipan, trener Zlatoroga Laškega:
“Tekme v Ligi Nova KBM za prvaka se vrstijo ena za drugo, zato časa za počitek ni prav dosti. Vemo, kaj nas čaka v Športni dvorani Domžale. Naredili bomo vse, da se dobro pripravimo na tekmo s Helios Suns.”

Tim Tomažič, igralec Zlatoroga Laškega:
“Po izpuščeni priložnosti proti Rogaški si želimo proti Helios Suns zabeležiti prvo zmago v drugem delu državnega prvenstva. Čaka nas težka tekma z vedno neugodnimi nasprotniki.”

LIGA NOVA KBM ZA PRVAKA, 2. KOLO

Sobota, 25. marec, ob 19.00:

HELIOS SUNS : ZLATOROG LAŠKO

LESTVICA LIGE NOVA KBM ZA PRVAKA:

1. Union Olimpija 1/0 2
2. Krka 1/0 2
3. Rogaška 1/0 2
4. Zlatorog Laško 0/1 1
5. Helios Suns 0/1 1
6. Hopsi Polzela 0/1 1
Deli z ostalimi
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email