V četrtfinalu Pokala Sixt Alpe Adria proti levom iz Traiskirchna

Košarkarji Zlatoroga Laškega so si že sredi novembra opravili s prvim delom Pokala Sixt Alpe Adria, v katerem so v skupini A z izkupičkom 5-1 zanesljivo osvojili prvo mesto. V končnici, ki se bo začela s četrtfinalom, se bodo najprej srečali z zasedbo Arkadia Traiskirchen Lions.

Prva tekma bo v Avstriji na sporedu v sredo, 1. februarja, povratna pa teden dni za tem, ob 18. uri, v dvorani Tri lilije v Laškem. Na finalni turnir najboljše četverice se bo uvrstila ekipa, ki bo slavila zmago na obeh tekmah oziroma imela v seštevku boljšo razliko med danimi in prejetimi koši.

Avstrijski prvoligaš je v skupini B zasedel drugo mesto, potem ko je bil boljši od hrvaškega Zaboka (73:61), na obračunih z domžalskimi Helios Suns pa vknjižil polovičen izkupiček (poraz z 72:56 in zmaga s 54:52). Na treh preizkusih sta se najbolj izkazala krilna košarkarja Fabricio Vay (207 cm, 1986) in Florian Trmal (199 cm, 1989), ki sta v povprečju skupaj prispevala po 34 točk na tekmo. Pri klubu iz vzhoda Avstrije igra tudi Fuad Memčić (210 cm, 1982), ki je del začetka športne poti preživel tudi v Laškem. Danes 34-letni center je bil član laškega kluba do konca sezone 2004/2005, pri čemer je predzadnjo sezono preživel na posoji v Sežani.

Levi iz Traiskirchna trenutno v avstrijski Bundesligi s šestimi zmagami na 16 tekmah zasedajo sedmo mesto na lestvici. Leto 2017 so začeli z dvema porazoma, vmes so tudi zamenjali glavnega trenerja. Moštvo trikratnih avstrijskih prvakov (1991, 1994 in 2000) po novem vodi 45-letni Luigi Gresta, ki ima tudi izkušnje z vodenjem italijanskih prvoligašev (Cremona, Jesi).

POKAL SIXT ALPE ADRIA, ČETRTFINALE

Sreda, 1. februarja:
ARKADIA TRAISKIRCHEN LIONS : ZLATOROG LAŠKO

Sreda, 8. februarja, ob 18.00:
ZLATOROG LAŠKO : ARKADIA TRAISKIRCHEN LIONS

Deli z ostalimi
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email