U15B še tretjič boljša od Hopsov

Ekipa U15B  je v prvem krogu drugega dela državnega prvenstva v domači dvorani gostila ekipo Hopsi Polzela s katerimi so se letos dvakrat že pomerili in tudi zabeležili dve zmagi.

Do tretje zmage pa so fantje prišli težje od pričakovanj. Že začetek tekme je bil zelo nervozen in skozi celotno četrtino si nobena od ekip ni priigrala velike prednosti. Tako je semafor po prvi četrtini kazal rezultat 16:16.

V drugi četrtini pa je sledil padec v igri domače ekipe. Nezbranost v napadu predvsem pa v obrambi je privedla do tega, da so gostje iz Polzele prišli do prve večje prednosti na tekmi. Prednost Hopsov je bila tako ob polčasu 9 točk.

Med polčasom so fantje strnili svoje vrste in z nasveti trenerja takoj na začetku drugega polčasa pokazali svoj pravi obraz in odlično igrali tako v obrambi kot v napadu. Tretjo četrtino so tako dobili z razliko 16 točk, prednost po 3/4 pa je znašala 7 točk.

Kljub prednosti 7 točk pa so morali igralci tudi v zadnji četrtini odigrati tako kot znajo, da so tekmo na koncu zmagali. Tako so drugi delu sezone začeli na najboljši možni način vendar je bila igra vse prej kot odlična.

 

Trener Gregor Balek:”Fantje so v tekmo odšli preveč lahko saj so nasprotnika že dvakrat premagali. Gostje so to izkoristili in polčas zasluženo dobili. Drugi polčas je bil povsem drugačen, vendar si fantje takšnih padcev v igri ne smejo več privoščiti. Zavedati se morajo da zastopajo grb na svojem dresu in se za ta grb tudi boriti. Vseeno čestitke fantom za zmago.”

 

KK ZLATOROG: KK HOPSI POLZELA 64:53 (16:16,8:17,23:7,17:13)

ZLATOROG: LESJAK 9, MINIČ, KOVAČ, ŠPILER 4, RIBEŽL 22, GLUŠIČ 5, VLAOVIĆ 1, ANTEŠEVIČ, MUMELJ, ŠPAN 18, MASTNAK, PIRŠ 5

 

Ekipo U15B v naslednjem krogu čaka ekipa Elektre iz Šoštanja.

Deli z ostalimi
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email