U15B nadaljujejo zmagovalni ritem

Ekipa U15B se je že tretji teden zapored podala na gostovanje tokrat v Rogaško Slatino. Na prejšnjih dveh gostovanjih so zabeležili prav toliko zmag in ta zmagovalni niz so hoteli še podaljšati.

Ekipa je tekmo začela v malo spremenjeni postavi kot na prejšnjih tekmah. Na začetku so se fantje še malo lovili, nato pa so našli svoj ritem in svojo igro hitro povedli in prednost samo še višali. Po prvi četrtini sicer prednost ni znašala veliko, samo tri točke. Na začetku druge četrtine so fantje stopili na plin in prednost hitro še povečali. Do polčasa so tako vodili že za 12 točk.

Tudi v drugem polčasu je bila slika podobna. Naši fantje so z agresivno igro v obrambi silili domačine v napake kar smo znali izkoristiti in prednost še višati. Sredi tretje četrtine je tako znašala že 20 točk. Ob koncu četrtine pa je sledil majhen padec v igri in domači so se približali na 14 točk zaostanka. v zadnji četrtini so šli na vse ali nič vendar so imeli zlatorogeci pripravljen odgovor in so tekmo brez večjih pretresov pripeljali do konca in zabeležili novo zmago. Priložnost za igro so dobili prav vsi fantje in jo tudi dobro izkoristili.

 

DKŠ ROGAŠKA: KK ZLATOROG LAŠKO B 44:62 (12:15,12:21,11:13,9:13)

ZLATOROG: Lesjak 9, Minič 2, Kovač, Špiler 2, Ribežl 17, Glušič 2, Vlaović 4, Špan 4, Mastnak 14, Pirš 8

 

Igralec KK Zlatoroga Filip Pirš: “Vesel sem nove zmage v državnem prvenstvu. Trener je postavil novo peterko in potrebovali smo nekaj časa, da smo ujeli pravi ritem. Čeprav smo si v obrambi veliko pomagali, je nismo igrali tako kot znamo. V napadu smo se držali navodil trenerja ampak smo zgrešili preveč polaganj kar je posledica neresnega pristopa k ogrevanju. Vseeno čestitke soigralcem za zmago.”

Deli z ostalimi
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email