U15A v zadnji letošnji tekmi do poraza

Zadnjo tekmo v koledarskem letu je ekipa U15A odigrala v Vojniku,ki je neposredni tekmec za drugo mesto v skupini. Že pred tekmo se je vedelo, da bo tekma zelo trda in napeta vse do konca. V tekmo smo se podali z eno samo mislijo in sicer z mislijo na zmago.

Od začetka smo videli dobro obrambo na obeh straneh in posledično je bilo tudi malo košev. Naši fantje so hitro prevzeli pobudo in pobegnili na 5 točk razlike. do konca prve četrtine se je prednost vseskozi gibala okoli 5 točk. Na koncu prve četrtine pa je semafor kazal 4 točke prednosti za naše fante.

Začetek druge četrtine pa je bil odličen. Z nekaj zaporednimi koši in delnim izidom 9:0 so fantje pobegnili na 11 točk prednosti. Vendar so domačini takoj odgovorili nazaj in znižali našo prednost, Spet se je prednost gibala okoli 5 točk prednosti ob polčasu pa je bilo 3 točke prednosti za naše fante.

Drugi polčas so naši fantje spet začeli odlično in z delnim izidom 9:0 spet pobegnili na dvomestno razliko. Ampak tudi tokrat se domača ekipa ni predala in je hitro odgovorila ter znižala našo prednost na koncu četrtine pa so domačini tudi povedli. Z nekaj prostimi meti so naši fantje vseeno po treh delih igre vodili za eno točko.

Vedelo se je, da bo tekma do konca napeta saj sta bili ekipi poravnani. V zadnji četrtini so bolje začeli domačini in pobegnili na 5 točk prednosti. Vedno ko so se naši fantje približali na 2 ali 3 točke pa so znali odgovoriti in nas držati na varni razdalji. Fantje so še enkrat močno pritisnili v obrambi in poizkusili spreobrniti potek tekme vendar je nekaj izgubljenih žog to onemogočilo, Domačini so na koncu odlično izvajali proste mete in zasluženo slavili. Naša ekipa je tako klonila šele drugič v sezoni in obdržala 2 mesto v skupini.

 

Trener Žiga Jug:”V tekmo smo stopili zelo borbeno in z enim samim ciljem. Tri četrtine je obramba delovala zelo dobro. Tu in tam se nam je sicer prikradla kakšna napaka ampak gledano generalno je bila obramba danes na visokem nivoju. Z nekaj napakami in nezbranostjo v napadu smo na koncu izpustili zmago iz rok. Vseeno čestitke fantom za dobro predstavo. Sedaj imamo nekaj premora pred naslednjo tekmo in do takrat bomo trdo trenirali da odpravimo pomanjkljivosti v naši igri.”

 

KK VOJNIK 02: KK ZLATOROG 71:62 (13:17,14:13,19:17,25:15)

ZLATOROG: Lukacs, Gartner, Fon 12, Koštomaj-Pozinek, Djuričič Luka, Pajk 13, Pasarič, Arsenič 2, Klezin 8, Bezgovšek 25, Šraj 2, Rudnik, Djuričič David

 

Ekipa U15A je zaključila z nastopi v tem koledarskem letu. Fantje so pokazali zelo dobre igre in so še vedno na zelo dobrem 2 mestu v svoji skupini. Državno prvenstvo se bo nadaljevalo po novem letu in sicer z pivovarskih derbijem ko v Laško prihaja ekipa Union Olimpije. Fantje bodo napeli vse moči in se skušali Ljubljančanom oddolžiti za poraz v Stožicah.

Deli z ostalimi
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email