U15A nadaljujejo v zmagovalnem ritmu

Po dvotedenskem premoru se je nadaljevalo državno prvenstvo za ekipe U15. Domači Zlatorog je na prvi tekmi drugega dela doma pričakal goste iz Vojnika. Tekma je bila po pričakovanjih težka in zelo trda. Na koncu je izgledala lahka zmaga vendar so se morali igralci zanjo zelo močno potruditi.

Že sam začetek tekme je pokazal, da gostje niso prišli v Laško na izlet. Delni izid 11:0 za Vojnik v prvih 5 minutah je bil začetek katerega si nismo želeli. Slaba obramba, zapiranje in zgrešeni meti so botrovali k prvi minuti odmora. Igralci so se nato zbrali in kmalu dohiteli nasprotnika ter ga do polčasa tudi dohiteli. Podatek, ki najbolj bode v oči v prvem polčasu je kar 16 izgubljenih žog.

Odmor med polčasom je naši ekipi dobro del in takoj na začetku 3/4 so fantje z nekaj dobrimi obrambami in lahkimi polaganji zbežali na dvomestno razliko. Tudi minuta odmora Vojniku ni pomagala in z trdo obrambo so fantje še naprej prihajali do lahkih košev.

V zadnji četrtini je prednost še narastla in fantje so tekmo mirno pripeljali do konca. Nekaj priložnosti za dokazovanje so tako dobili tudi fantje, ki drugače igrajo nekaj manj.

Predvsem veseli dejstvo, da so fantje po začetnem šoku reagirali odlično in stvari postavili na svoje mesto ter tako pokazali kdo je gospodar v Treh Lilijah.

 

Trener Žiga Jug: “Za nami je prva tekma drugega dela državnega prvenstva, v katero smo zelo slabo startali a se kasneje pobrali in vodstvo prevzeli ter ga dvigovali vse do konca. Pohvalil bi fante, da so znali stopiti skupaj ob uvodnem naletu gostov in si pripravili lepo popotnico za nadaljevanje prvenstva.”

 

KK ZLATOROG: KK VOJNIK 02 73:54 (16:17,16:9,25:14,16;14)

ZLATOROG: LUKACS 11, GARTNER, FON ( 5 ukradenih žog), KOŠTOMAJ-POZINEK, RUDNIK, PAJK 10, PASARIČ 4, ARSENIČ 4, KLEZIN 1, MEDVED 23 (11 skokov), BEZGOVŠEK 20, DJURIČIČ

 

Prihodnjo nedeljo nadaljujemo državno prvenstvo na vročem gostovanju v Ljubljani pri ekipi Union Olimpije. Se vidimo v Stožicah na pivovarskem derbiju.

 

Deli z ostalimi
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email