U15A do zmage v Ljubljani

V 7. krogu drugega dela državnega prvenstva se je naša ekipa odpravila v Ljubljano, kjer je odigrala tekmo proti domačim Pingvinom. Že prej smo se zavedali, da tekma ne bo lahka saj smo se srečali že v lanski sezoni. Dogovor pred tekmo je bil napad od prve sekunde in predvsem pokazati domačinom kdo je glavni na parketu.

Ampak kot že nekajkrat letos se tudi tokrat fantje niso držali dogovora. Domačini so nam takoj vsilili svojo igro in nas prisilili v veliko število napak. Tako je semafor kazal po 6 minutah rezultat 16:6 za domače in pa kar 8 izgubljenih žog naših fantov. Trener Žiga Jug je takoj posredoval in vzel minuto odmora. Po minuti odmora so fantje končno skupili skupaj in z dobro obrambo ter delnim izidom 11:0 spet povedli. Do konca četrtine so naši fantje zadržali vodstvo in semafor je po prvih desetih minutah kazal rezultat 19:23.

Tudi v drugi četrtini se je nadaljevala zelo živčna igra naših fantov. Sicer smo vodili vendar je vse preveč žog končalo v rokah nasprotnika. Tudi zapravljenih “zicerjev” ni manjkalo. Naši fantje se nikakor niso mogli odlepiti. Nekajkrat je prednost presegla 10 točk vendar so se domačini vedno približali. Na koncu je bilo po prvem polčasu 34:47 kar je bila tudi najvišja prednost v prvem polčasu.

Dogovor med polčasoma je spet bil takšen kot na začetku. Z trdo obrambo prisiliti domačine v napake in doseči lahke koše ter narediti visoko razliko ter tekmo pripeljati mirno do konca.

Ampak tudi tokrat se nismo uspeli odlepiti in prednost je bila skozi celotno tretjo četrtino okoli 10 točk razlike. Domači so nekajkrat zapretili in se približali na samo 8 točk. Še vedno smo prednjačili v izgubljenih žogah. Pred zadnjo četrtino je bila tako razlika samo 10 točk.

V zadnji četrtini so domači pritisnili v obrambi in poizkušali nadoknaditi zaostanek. Vendar pa so naši fantje vedno odlično odgovorili na njihovo približanje. Tekma je bila do konca zelo živčna saj naši fantje do zadnje sekunde niso smeli popuščati. Na koncu tekme je razlika znašala 12 točk. Pomembna zmaga v gosteh pri neugodnem nasprotniku. Čeprav so fantje prikazali eno slabših predstav saj so izgubili kar 32 žog so vseeno zmagali kar je najbolj pomembno.

 

Trener Žiga Jug:”Pričakovano težka tekma z močnim ljubljanskim moštvom na kateri se nismo prikazali v najboljši luči. A fantom vseeno čestitke, tudi takšne tekme je potrebno dobiti. Imamo pa še dosti dela pred seboj.Hvala tudi staršem, ki nam stojijo ob strani na vseh tekmah.”

 

KK LJUBLJANA A: KK ZLATOROG 79:91 (19:23,15:24,25:22,20:22)

ZLATOROG: Lukacs 5, Gartner, Fon 10, Koštomaj-Pozinek, Djuričič Luka, Pajk 5 (9 Skokov), Pasarič, Arsenič, Klezin 10, Medved 29 (19 Skokov), Bezgovšek 27, Šraj 5, Rudnik, Djuričič David

 

V naslednjem krogu naši fantje gostujejo pri neposrednemu tekmecu za 2. mesto v skupini Vojniku. Tekma bo zelo pomembna zato pridite spodbujat fante na zadnjo tekmo v letošnjem koledarskem letu. Vabljeni!!!

Deli z ostalimi
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email