U15A do pomembne zmage

Po zmagi nad Miklavžem v zadnjem krogu smo bili odločeni, da proti Jančam nadaljujejo zmagoviti niz. Ekipa Janč je neposredni tekmec za trenutno 2 mesto na lestvici zato je bila zmaga še toliko bolj pomembna. Že od začetka smo vedeli od kod nam preti največja nevarnost.

Začetek je bil na obeh straneh nervozen. Obe ekipi sta delali veliko napak in igra je bila zelo raztrgana. Naši fantje so skozi celotno prvo četrtino vodili vendar si večje prednosti niso priigrali.

Nato se je ozračje malo sprostilo in v tretji minuti druge četrtine smo z delnim izidom 10:0 ušli nasprotniku in povedli za 16 točk. V teh trenutkih bi morali fantje še stopiti na plin in dokončno odločiti tekmo vendar je ekipa Janč uspela slediti našemu tempu. Prednost po prvem polčasu je bila tako 13 točk.

Vedeli smo, da bodo Janče v drugem polčasu poizkušale vzpostaviti ravnotežje na igrišču in se nam približati, zato so bile prve minute v tretji četrtini še kako pomembne. Na začetku smo spet pobegnili na 16 točk nato pa je sledil mrk in gostje so se približali na samo 8 točk. Veliko število napak in zgrešenih metov je pomenilo, da so gostje pred zadnjimi 10 minutami zaostajali samo 7 točk.

Majhna razlika je nakazovala zelo razburljivih zadnjih 10 minut tekme. Vendar od razburljive končnice ni bilo nič saj so naši fantje takoj na začetku zadnje četrtine zadeli 2 pomembni trojki in se spet odlepili na dvomestno razliko. Gostom so pošle moči, medtem ko so naši fantje še stopnjevali igro v obrambi. Tako so Jančam v zadnji četrtini dopustili samo 3 točke. Prednost je na koncu zelo visoka kar pa ne pomeni, da smo se do zmage sprehodili. Fantje so dosegli novo zmago in tako ostajajo na drugem mestu v svoji skupini.

 

Trener Žiga Jug: “Tekmo smo odigrali posamično in kolektivno pod nivojem naših sposobnosti, a kljub vsemu na koncu slavili. Vseeno gredo čestitke našim fantom, ki so stopili skupaj ob vsakem resnejšem napadu gostov. Sedaj bomo izkoristili teden za trening in korekcijo slabih segmentov naše igre, da bi v nedeljo potrdili našo današnjo zmago.”

 

KK ZLATOROG: KK JANČE 69:41 (20:13,16:10,9:15,26:3)

ZLATOROG: Gartner, Rudnik, Fon 15, Koštomaj-Pozinek, Djuričič L., Pajk 13 (12 Skokov), Pasarič, Arsenič 4, Klezin 9 (6 Ukradenih Žog), Medved 15 (9 Skokov), Bezgovšek 11, Šraj 2

 

Naslednjo nedeljo gostimo pri ekipi Ljubljana. Vljudno vabljeni, da nas pridete podpreti.

Fotogalerijo najdete na našem Facebooku

Deli z ostalimi
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email