U13 zaključila mini pokal Spar v četrtfinalu

Na prvi četrtfinalni tekmi sredi tedna v Treh lilijah so si gostje bolj želeli zmage in pokazali več znanja na igrišču. Pred povratno tekmo so si nabrali lepo zalogo prednosti vendar se zlatorogeci pred drugim polčasom niso predajali. V Grosuplje smo odšli z enim samim namenom in sicer pokazati domačinom, da se lahko enakovredno kosami z njimi.

Navodila pred začetkom tekme so bila jasna. Od prve sekunde naprej agresivna obramba brez popuščanja. V napadu pa strpna in racionalna igra. Začetek je postregel z borbeno igro obeh ekip zato tudi priložnosti za koš ni bilo veliko. Že takoj se je videlo, da imajo naši fantje povsem drugačen pristop kot na prvi tekmi. Obramba je delovala zelo dobro in domačinom nismo pustili neoviranih metov. Domačini so zadeli nekaj zelo zahtevnih metov medtem, ko je našim fantom zmanjkalo nekaj sreče in žoga enostavno ni hotela skozi obroč. Kljub odlični borbenosti je po prvi četrtini semafor kazal 10 tičk prednosti za Grosuplje.

V drugi četrtini so naši fantje močno pritisnili in počasi nižali prednost domačinov. Prišli so na samo 4 točke zaostanka nato pa je malo popustila koncentracija in domači so z 9 zaporednimi točkami pobegnili na 13 točk prednosti. Takšna razlika je bila tudi ob polčasu.

Med obema polčasoma so bili fantje odločeni, da tekme še ni konec. Še vedno so bili zelo motivirani pokazati vse svoje znanje. Takoj so začeli topiti prednost domačinov in jih tudi loviti. Tretja četrtina je bila zelo dolga saj je bilo dosojenih ogromno osebnih napak. Vendar je veliko število prostih metov našim fantom pomagalo da so znižali prednost na koncu četrtine pa celo izenačili. Tako sta ekipi v zadnjo četrtino odšli povsem izenačeni.

Zlatorogeci so na začetku zadnje četrtine povedli potem pa je sledila serija domačinov, ki so hitro povedli za 10 točk. Naši fantje so še enkrat poizkusili uloviti tekmeca vendar jim je na koncu zmanjkalo moči.

 

Trener Žiga Jug: “Energija in pristop do tekme sta bila povsem drugačna kot na prvi tekmi. Fantje so se držali navodil in prikazali zelo dobro igro in borbo. V tekmo smo odšli sproščeni saj nismo imeli nič za izgubiti. Čeprav smo izgubili lahko pohvalim fante za zelo dobro tekmo proti močnemu nasprotniku. Tudi uvrstitev med 8 najboljših ekip v mini pokalu Spar pa je odličen rezultat.”

 

KK GROSUPLJE: KK ZLATOROG 51:41 (12:2,16:13,6:19,17:7)

ZLATOROG: Kerin 2, Baš 5, Vlaović 2, Kovač, Gartner 7, Mumelj, Stupan 2, Djuričič David, Pirš 4, Anteševič , Djuričič Luka 19

 

Ekipa U13 je tako zaključila z nastopi v mini pokalu Spar. Kljub izpadu v četrtfinalu so naši fantje pokazali odlične igre in tudi uvrstitev med 8 najboljših ekip je odličen rezultat in dobra smernica za naprej. Sedaj se bodo fantje posvetili državnemu prvenstvu kjer imajo v drugem delu še dva turnirja.

Deli z ostalimi
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email