U13 so v četrtfinalu Mini pokala Spar!

V drugi tekmi osmine finala mini pokala Spar smo gostovali pri Miklavžu na Dravskem polju. Na prvi tekmi so si naši fantje z odličnim drugim polčasom priigrali zajetno prednost 35 točk. Vendar je bila danes pred nami še ena tekma in vedeli smo da se domačini ne bodo kar zlepa predali.

Celotna tekma je bila zelo živčna in nervozna za kar so največkrat poskrbeli domači igralci, ki so igrali zelo agresivno. Začetek tekme je bil zaznamovan z veliko napakami na obeh straneh. Veliko slabih podaj in zgrešenih metov je botrovalo k temu, da je bil rezultat po prvi četrtini izenačen 8:8. Tudi druga četrtina ni bila veliko boljša. Ekipi sta se izmenjavali v vodstvu in nobena ekipa si ni priigrala večje prednosti. Ko je že kazalo, da bodo prvi polčas dobili naši fantje so gostje dosegli dva koša in prevzeli vodstvo.

Med polčasom se je nervoza in živčnost ki je bila prisotna v prvem polčasu razblinila in v drugem polčasu smo le spremljali malce bolj umirjeno košarko oziroma za oko precej lepšo. V tretji četrtini sta se ekipi spet izmenjavali v vodstvu in pred zadnjimi 10 minutami je bil rezultat spet izenačen.

V zadnjo četrtino pa so naši fantje krenili odločeni da zmagajo in pokažejo kdo je boljši na parketu. Igrali so zelo dobro in povedli za 6 točk. Na koncu so fantje zaradi nekaj nezbranosti prednost skoraj zapravili. V zadnji minuti so imeli domačini celo priložnost da rezultat iz črte prostih metov izenačijo vendar so zgrešili in naši fantje so se veselili nove zmage.

 

Trener Žiga Jug: “Vedeli smo, da se ekipa Miklavža ne bo sprijaznila z rezultatom iz prve tekme in da bodo krenili v tekmo agresivno. Tekma je bila zelo trda in spet nekaj novega na kar se morajo naši fantje prilagoditi. Spet smo potrebovali nekaj časa, da smo začeli igrati tako kot znamo. Še vedno je kar nekaj napak v naši igri, ki jih moramo na treningih z trdim delom odpraviti. Sedaj smo med najboljših 8 v mini pokalu Spar in z zanimivostjo čakamo na žreb. Čestitke fantom za ta dosežek.”

 

KK MIKLAVŽ: KK ZLATOROG 34:35 (8:8,10:8,9:11,7:8)

ZLATOROG: Brod, Baš, Vlaović, Kovač 2, Gartner 9, Stupan 4, Čater, Djuričič David 6, Pirš 8, Anteševič 4, Djuričič Luka 2

 

Tako kot fantje bomo tudi ostali nestrpno čakali na nasprotnika v četrtfinalu mini pokala Spar.

Deli z ostalimi
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email