U13 s porazom in zmago

Po skoraj enomesečni pavzi se je nadaljevalo državno prvenstvo za ekipe U13. Na prvem turnirju v Ljubljani smo dosegli eno zmago in poraz. Tudi drugi turnir je potekal v Ljubljani le, da je tokrat bila gostitelj ekipa Ježice.

Prvo tekmo smo igrali proti ekipi Janč. Na prvi tekmi so nas kar močno premagali in bili smo prepričani, da takšna razlika ni realna. Hoteli smo pokazati svoj pravi obraz in dokazati, da se lahko kosamo z njimi. Vendar pa že od samega začetka igra ni stekla. Veliko napak v obrambi in izgubljenih žog v napadu je pomenilo hitro prednost za Janče. Poleg tega žoga nikakor ni hotela skozi obroč. Prednost Janč po prvi četrtini je bila 25:6. Tudi v drugi četrtini ni bilo veliko bolje. Janče so igrale agresivno in nas prisilile v napake. Tako je bila prednost ob polčasu že 36 točk.

Dogovor med polčasom je bil, da pokažemo, da se lahko kosamo z njimi. Potrebna je le večja želja in borbenost. Fantje so tako v drugi polčas vnesli nekaj več energije vendar tudi to ni bilo dovolj, da bi se približali. Tudi slabo izvajanje prostih metov je bil eden izmed faktorjev, da je prednost naraščala. Janče so tako tekmo mirno pripeljale do konca in zasluženo slavile z visoko razliko.

 

KK ZLATOROG: KK JANČE ENERGETIKA 21:75 (6:25,5:22,6:16,4:12)

ZLATOROG: Brod 2, Baš, Knavs, Kovač, Gartner 10, Mumelj, Stupan, Djuričič David, Pirš 8, Anteševič, Djuričič Luka 1, Čater

 

Odmor med obema tekmama smo izkoristila za temeljit pogovor predvsem o tem kaj je potrebno na drugi tekmi popraviti. Fantje so dvignili glave in so bili odločeni, da na drugi tekmi pokažejo pravi obraz in igro katera jih krasi celotno sezono.

Že od prve minute je bila agresivnost in borbenost povsem na mestu. Fantje so veliko bolj grizli v obrambi in bili precej bolj natančni v napadu. Naša prednost je hitro rasla in po prvi četrtini je znašala 8 točk. Tudi druga četrtina je potekala enako. Igra je bila veliko boljša in to se je odražalo tudi na rezultatu. Polčas smo dobili za 13 točk.

 

Med polčasom smo staknili glave skupaj in bili odločeni, da lahko igramo še bolje. Drugi polčas smo tekmo lepo kontrolirali in prednost še povečali. Priložnost za igro so dobili tudi najmlajši, ki so svojo priložnost zelo dobro izkoristili in opozorili nase. Semafor je na koncu kazal 15 točk razlike v našo korist.

 

KK JEŽICA: KK ZLATOROG 25:40 (4:12,8:13,6:8,7:7)

ZLATOROG: Brod, Baš, Knavs, Kovač 2, Gartner 8, Mumelj 2, Stupan 6, Djuričič David 2, Pirš 7, Anteševič 4, Djuričič Luka 9, Čater

 

Trener Žiga Jug: “Težko je veliko reči po prvi tekmi v katero so fantje stopili z mislijo, da so že vnaprej izgubili. Ni bilo prave borbe in agresivnosti. V drugo tekmo smo stopili malo bolje vendar še vedno preveč ležerno. Takšne tekme so dobra šola za naprej in upam da so se fantje iz današnjega turnirja nekaj naučili. Čaka nas še veliko dela na treningih, da svojo igro še nadgradimo. Vseeno čestitke za zmago.”

 

Fantje so z 2 zmagama in 2 porazoma drugi v svoji skupini. Naslednji turnir nas čaka februarja v Treh lilijah.

 

Deli z ostalimi
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email