U13: Na domačem turnirju do dveh zmag

Po nekaj tednih brez tekem sej je končno nadaljevalo državno prvenstvo za fante mlajše od 13 let. V tretjem delu prvenstva so se nam v skupini poleg Janč pridružile še ekipe Miklavža in Podčetrtka. Vsekakor zelo zanimiva skupina v katerih ni velikih neznank glede nasprotnika zato je bilo pričakovati, da bodo tekme že na prvem turnirju zelo zanimive. Prvi turnir smo po menjavi organizatorja organizirali v podružnični šoli Debro.

Prvi nasprotnik je bila ekipa Miklavža. Dvakrat smo jih letos že premagali in sicer v mini pokalu Spar. Že pred tekmo smo vedeli, da gostje igrajo agresivno košarko in, da se bo potrebno za zmago zelo potruditi. Težko je bilo napovedovati kako bo igra stekla saj fantje niso veliko trenirali skupaj.

V tekmo smo vstopili zelo dobro in takoj povedli za 6 točk ter tako dali vedeti, da smo na domačem terenu zelo trd nasprotnik. Nato je sledil rahel padec koncentracije in gostje so se približali na samo 2 točki, vendar je zaključek četrtine pripadel našim fantom,ki so nabrali 10 točk prednosti. Tudi v drugi četrtini je prednost ostajala enaka. Proti koncu polčasa pa so gostje zadeli nekaj košev in razliko do polčasa znižali na samo 5 točk.

V drugem polčasu smo naredili eno menjavo v ekipah, ki se je pokazala za zelo dobro. V tretji četrtini so fantje stopili na plin in nasprotnika povsem zaustavili. Z nekaj lepimi potezami so hitro višali prednost, ki je tako po tretji četrtini znašala 23 točk. Kljub visoki prednosti tudi v zadnji četrtini ni bilo popuščanja. Prednost je še naprej rasla in na koncu je semafor kazal rezultat 56:24.

 

KK ZLATOROG: KK MIKLAVŽ 56:24 (16:6,5:10,21:3,14:5)

ZLATOROG: Brod, Baš 2, Vlaović, Kovač, Gartner 10, Mumelj 6, Djuričič David, Pirš 10, Anteševič 6, Djuričič Luka 14, Stupan 8, Kerin, Čater

 

Ker smo bili gostitelji turnirja smo imeli eno tekmo pavze in smo tako lahko dobro analizirali igro naslednjega nasprotnika in sicer Podčetrtka. Z ekipo Podčetrtka letos sicer še nismo igrali vendar se dobro poznamo iz prejšnjih sezon. Tudi za to tekmo se je vedelo, da bo napeta do konca.

Zlatorogeci so dosegli prvi koš vendar je Podčetrtek hitro povedel in vodstvo držal v svojih rokah in ga celo večal. Fantje so se malo ustrašili nasprotnika in niso igrali tako kot znajo zato so gostje po prvi četrtini vodili za 11 točk. V drugi četrtini se je prednost gostov začela hitro zniževati. Prišli smo samo na 2 točki zaostanka nato pa so gostje zadeli nekaj težkih metov in na odmor odšli z 6 točkami prednosti.

V tretji četrtini je bila na potezi spet prva peterka, ki je ostala nekaj dolžna po prvi četrtini. Pripravili so odličen odgovor in odlično parirali nasprotniku in z pametno in borbeno igro izenačili. Prednost Podčetrtka je bila pred zadnjo četrtino samo 2 točki. V zadnji četrtini pa je naša obramba odlično zaustavila največje nevarnosti in hitro zaostanek spremenila v prednost. Prednosti, do konca tekme niso spustili iz rok in slavili z rezultatom 45:40.

 

KK ZLATOROG: KK PODČETRTEK 45:40 (6:17,14:9,10:6,15:8)

ZLATOROG: Brod, Baš, Vlaović, Kovač 5, Gartner 16, Mumelj, Djuričič David, Pirš 10, Anteševič 2, Djuričič Luka 6, Stupan 6, Kerin, Čater

 

Trener Žiga Jug:”Odličen pristop da vedno odličen rezultat, Segmente katerim dajemo poudarek na treningu se vedno bolj kažejo v dojemanju igre pri naših fantih. Čestitke za prikazano, vendar so pred nami že novi cilji v fazi nadaljnjega razvoja.”

 

Naslednji teden bo imela ekipa U13 prosto nato pa bodo kmalu spet v akciji.

 

Deli z ostalimi
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email