U13 državni podprvaki

Ekipa U13, je po tem, ko se je kot prva ekipa v tej starostni kategoriji v zgodovini kluba uvrstila na finalni turnir, osvojila odlično 2. mesto in postala podprvak Slovenije.Žiga Jug, trener KK Zlatorog Laško: “Z sobotnim zaključnim turnirjem smo sklenili letošnje U13 državno prvenstvo. Kljub temu, da zadnje tekme v sezoni nismo zaključili z uspehom, sezono ocenjujem kot zelo uspešno. Fantje so tekom sezone napredovali tako igralsko kot osebnostno in rezultat je tako posledica njihovega prizadevanja iz treningov. Ponosen in hkrati počaščen sem, da sem lahko del njihovega razvoja, saj gre za izjemne posameznike, ki se zavoljo medsebojnega spoštovanja uspešno povezujejo pri doseganju zastavljenih ciljev.Ob priložnosti bi se tako rad zahvalil ljudem iz KK Zlatorog, ki se iz leta v leto trudijo, da nam omogočajo odlične delovne pogoje. Zahvala gre prav tako staršem za vso podporo in iskren odnos tekom let ter tudi kolegom iz trenerske stroke, ki so vedno na voljo za razne nasvete in pomoč pri delu z najmlajšimi selekcijami.”
Fantje so v polfinalu odigrali tekmo z ekipo Vojnika, ki  dodatnih petih minutah podaljška pa je naša ekipa nadigrala ekipo vojnika in se zasluženo uvrstila v veliki finale.

 

Finalna tekma je postregla še z zanimivejšo košarko, po velikem zaostanku ob polčasu in po tretji četrtini so se naši mladi upi zbrali in v zadnji četrtini skorajda uspeli nadokandiit velk zaostanek, za kar pa jim je zmanjkala kakšna minuta igralnega časa.

 

Ne glede na izgubljeno finale, smo vsi zelo ponosni na naše mlajše pionirje!

Ne smemo pa pozabiti tudi na trenerski štab, katerega sestavljata glavni trener Žiga Jug in pomočnik Dominik Sojč.

Anže Medved je bil izbran v peterko turnirja medtem, ko pa je Jon Bezgovšek postal najboljši skakalec gurnirja.

Verjamemo, da bodo igralci imeli še velikokrat priložnost nastopiti v finalu in morda katerega tudi osvojiti!

 

Še ekrat čestitke celotni ekipi ter zahvala vsem staršem in družinskim članom za podporo s tribun, saj veste #nipredaje!

 

Polfinale

Vojnik : Zlatorog 50:55 (15:11, 12:10,8:10,14:18,1:6)

Strelci: Baš 2, Pajk 14, Pasarič 5, Aresnič 3, Medved 11, Bezgovšek 13, Šraj 7

 

Finale

LTH : Zlatorog 51:46 (14:11, 18:6, 11:9, 8:20)

Strelci: Gartner 2, Fon 3, Baš 8, Pajk 9, Arsenič 2, Medved 16, Bezgovšek 4, Šraj 2

Deli z ostalimi
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email