U11A zadnji turnir zaključili z zmago in porazom

Zadnji turnir drugega dela državnega prvenstva za ekipe U11 smo organizirali na podružnični šoli v Debru. Tudi tokrat sta bila nasprotnik Jelša Šmarje in Hopsi iz Polzele. Na prejšnjih turnirjih smo Šmarje dvakrat premagali proti Hopsom pa dvakrat izgubili. Na domačem parketu smo bili odločeni, da dvakrat zmagamo.

Prvo tekmo smo igrali proti Jelši iz Šmarja in vodili že po začetnih igrah. Z našim zaščitnim znakom torej agresivno obrambo smo samo še večali prednost skozi celotno tekmo. Tu in tam se nam je pripetila kakšna napaka in nekaj zgrešenih 100% metov, vendar so fantje igrali zelo dobro in zelo ekipno, sploh če vemo da zaradi poškodb ni bilo dveh igralcev. Vsi fantje so igrali zelo dobro semafor pa je na koncu tekme kazal 63:19.

 

KK ZLATOROG: KK JELŠA ŠMARJE 63:19 (25:11,10:4,14:2,14:2)

 

Ker smo bili domačini smo vmes eno tekmo počivali, nato pa smo se pomerili z ekipo Hopsov iz Polzele, ki so nas letos že premagali in odločeni smo bili, da bo tokrat drugače. Začeli smo odlično saj smo povedli že po igrah nato pa prednost v prvi četrtini še povečevali. Fantje so garali v obrambi in uspeli zaustaviti njihove najboljše igralce. Tekmo smo imeli pod kontrolo tri četrtine nato pa so gostje z agresivno obrambo na meji regularnosti spreobrnili izid in na koncu prišli do tesne zmage. Fantje so pokazali, da lahko z borbeno igro igrajo z vsako ekipo.

 

KK ZLATOROG: KD HOPSI POLZELA 41:45 (25:16,8:8,3:4,5:17)

KK ZLATOROG: Krašovec, Gosak, Baš, Teršek, Čater, Antešević, Rahmani, Jančič Timi, Jančič Miha, Kerin

 

Trener Jernej Kolšek: “Fantje so se na obeh tekmah v večini primerov držali dogovor iz garderobe, kar je bilo vidno tudi na igrišču. Z odločno in agresivno igro so pokazali, da lahko igrajo enakovredno z vsako ekipo. Vmes se je kdaj še prikradla kakšna zmedenost in napaka vendar v celoti gledano sem ponosen na fante za prikazano igre. Na koncu turnirja rezultat ni pomemben ampak je pomemben napredek igralcev, ki pa je viden na vsakem turnirju. Čestitke fantom.”

 

Fantje so zasedli drugo mesto v svoji skupini in sedaj čakajo na nasprotnike. Naslednji turnir pa bodo igrali v mesecu aprilu.

Deli z ostalimi
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email