U11A po prvem delu na 1. mestu

Svoj zadnji turnir v prvem delu državnega prvenstva je ekipa U11A odigrala na vedno vročem gostovanju v Podčetrtku. Nasprotnika sta bila KK Rogaška in domači Podčetrtek. Pred turnirjem smo imeli izkupiček 2 zmag in 2 porazov. Skupina je bila zelo izenačena zato se do zadnjega ni vedelo kdo bo prvi in kdo zadnji. Na prejšnjem turnirju nas je Podčetrtek premagal za točko tako, da smo jim hoteli vrniti za poraz.

Prvo tekmo smo odigrali proti ekipi Rogaške katero smo na domačih tleh premagali za 1 točko v zelo napeti tekmi. Tudi tokrat smo vedeli da bo tekma vse prej kot lahka. Tako kot na vsakem turnirju se tekma prične z štafetno igro in metanjem na koš. Tokrat smo bili bolj zbrani in smo po 2 igrah vodili. Vendar pa nato v nadaljevanju prve četrtine nismo bili. Premalo energije v obrambi je botrovalo k temu, da je nasprotnik hitro povedel in prednost zadržal do konca četrtine. Na posvetu med četrtinama je bilo potrebno nekaj spremeniti in fantje so dobili navodilo, da morajo dvigniti nivo obrambe in to so tudi upoštevali in popolnoma zaustavili nasprotnika. Rezultat ob polčasu je bil tako izenačen.

V tretji četrtini so se fantje še bolj zbrali in niso dovolili nasprotniku lahkih košev sami so jih dosegli nekaj več in pred zadnjo četrtino smo zasluženo vodili za 5 točk. V zadnji četrtini pa je spet malce padla koncentracija in zbranost v obrambi zato se je Rogaška povsem približala in tudi povedla. Fantje so se le zbudili in odlično odigrali končnico tekme kjer so povedli in prednost znali zadržati.

 

KK ROGAŠKA BELI. KK ZLATOROG 43:45 (21:13,8:16,4:9,10:7)

ZLATOROG: Brod 6, Baš 14, Čater 2, Deželak, Rahmani, Teršek, Anteševič, Gosak 3, Jančič 9, Kerin, Krašovec 2

 

Druga tekma je bila proti ekipi Podčetrtka. Zmagovalec tekme bi zasedel prvo mesto v skupini zato je bila tekma še toliko bolj napeta. Prejšnji teden so napši fantje celotno tekmo vodili potem pa izgubili za točko in so bili odločeni, da premagajo Podčetrtek na njihovem terenu.

Navodila pred tekmo so bila enaka kot na prvi tekmi in sicer trda obramba od prve sekunde. Tokrat smo si večji zaostanek nabrali že pred začetkom tekme saj smo zelo slabo odigrali obe igri. Vendar pa od napovedane borbe v obrambi ni bilo nič. Domačini so zadevali vse kar so vrgli na koš naši fantje pa so bili samo opazovalci. Proti koncu četrtine so se malo prebudili in dosegli nekaj košev vendar je bila prednost domače ekipe po prvi četrtini kar 23 točk. Na posvetu med četrtino smo se dogovorili, da še ni konec in da se ne bomo predali kar zlepa. Fantje so odigrali odličnih 8 minut kjer so v obrambi povsem zaustavili domače igralce in tako pridno nižali razliko. Z lepimi zaključki so se do polčasa približali na samo 3 točke.

Takšna igra in energija je imela močan vpliv tudi na drugo peterko katera je v tretji četrtini zaigrala občutno bolje. Fantje so se borili po najboljših močeh in zaostanek pred zadnjo četrtino je znašal samo 7 točk. V zadnji četrtini pa smo šli na vse ali nič. Medtem ko je bila igra v obrambi odlična žoga v napadu ni hotela skozi obroč. Nasprotnika smo dolgo lovili in ga v zadnji minuti z trojko tudi prehiteli. Vendar so domači odgovorili z isto mero in rezultat je bil izenačen. V tekmi živcev, prostih metov in glasne publike so imeli naši fantje več sreče in tako vrnili Podčetrtku za poraz na prejšnjem turnirju.

 

KK PODČETRTEK: KK ZLATOROG 55:56 (33:10,4:24,12:8,6:14)

ZLATOROG: Brod 10, Baš 18, Čater 4, Deželak, Rahmani 2, Teršek, Anteševič 4, Gosak 2, Jančič 2, Kerin 6, Krašovec 3

 

Trener Jernej Kolšek:”Dve zelo zanimivi in napeti tekmi do konca. Na obeh tekmah smo dokazali, da se ne predamo kar tako in se po zaostanku vrnili v tekmi in obe tudi zmagali. Popraviti je potrebno samo začetek tekme kjer vedno malo zaspimo. Drugače pa čestitke fantom za prikazano borbo in željo po zmagi. Pokazali smo pravi karakter, ki bo merilo za nadaljevanje sezone.”

 

Fantje so tako z 4 zmagami in 2 porazoma osvojili prvo mesto v svoji skupini.

ČESTITKE!!!

Deli z ostalimi
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email