Tudi U13 prvi del zaključili brez poraza

Z dvema tekmama v Dobrni se je danes končal prvi del državnega prvenstva za ekipo U13. Z novima 2 zmagama fantje ostajajo neporaženi in končujejo prvi del z 6 zmagami na vrhu svoje skupine.

Po mesecu pavze v državnem prvenstvu so se fantje na zadnjem turnirju merili proti ekipama Vojnik in Jelša Šmarje. Prvo tekmo smo odigrali proti domačinom, ki so svoje domovanje iz Vojnika prestavili na Dobrno.

Tekma je bila zelo izenačena in tudi živčna. Prva četrtina se je končala neodločeno in z zelo nizki rezultatom kar je posledica zgrešenih metov in ostalih napak v napadu. V drugi četrtini so si fantje z nekaj več borbenosti do polčasa uspeli priigrati kar lepo prednost 10 točk. Nato pa se je domača ekipa v tretji četrtini po nekaj napakah naših fantov povsem približala celo samo na eno točko razlika po koncu tretjega dela pa je znašala 3 točke. V zadnji četrtini pa so domačini še enkrat več pokazali zobe in povedli za največ 3 točke. Naši fantje so se zbrali tako v obrambi kot tudi v napadu. Z nekaj res izjemnimi obrambami so prisilili tekmeca v napake sami pa dosegli nekaj lahkih košev kar je na koncu pomenilo zmago za 8 točk razlike.

Med obema tekmama so fantje slišali nekaj upravičenih kritik na prikazano igro in smernic oziroma navodil za drugo tekmo. Fantje so poslušali in navodila tudi upoštevali.

Na drugi tekmi se je takoj pokazalo kdo je glavno na igrišču. Fantje so močno pritisnili v obrambi in takoj naredili delni izid 16:0. Gostje iz Šmarja so že na začetku obupali in tako so skozi celotno tekmo nekaj več minut dobili fantje, ki drugače igrajo še pri nižjih selekcijah. Svoje minute so zelo dobro izkoristili in pokazali, da so upravičeno pripeljani na tekmo. Prednost je skozi celotno tekmo rastla in se na koncu ustavila pri 40 točkah razlike.

Videli smo tako 2 povsem različni tekmi in dva povsem različna pristopa. Medtem ko smo se na prvi tekmi še lovili je bila druga tekma užitek za gledati saj so vsi, ki so stopili na parket pokazali vse svoje znanje.

 

Trener Jernej Kolšek:”Fantje so danes ponovno pokazali dva različna obraza. Spet se nam je zgodilo, da na prvi tekmi nismo bili zbujeni in smo dopustili nasprotniku, da se lahko kosa z nami. Na drugi tekmi tega problema ni bilo. prvi del smo tako odlično zaključili ter izpolnili svoj cilj. Sedaj nas čakajo dve težki tekmi v pokalu potem pa že nadaljevanje državnega prvenstva. Delamo še kar veliko napak zato bo potrebno garati na treningih, da jih odpravimo. Čestitke fantom za novi 2 zmagi.”

 

KK VOJNIK: KK ZLATOROG 34:42 (6:6,6:16,13:6,9:14)

ZLATOROG: Jančič, Krašovec, Vlaović 3, Kovač 4, Gartner 6, Mumelj 3, Minič, Knavs, Pirš 10, Anteševič 3, Djuričič Luka 11, Stupan, Kerin, Djuričič David 2, Čater, Brod

 

KK ZLATOROG:KK JELŠA ŠMARJE 55:15 (16:4,12:3,19:2,8:6)

ZLATOROG: Jančič 2, Krašovec 2, Vlaović 2, Kovač 8, Gartner 8, Mumelj, Minič, Knavs, Pirš 2, Anteševič 7, Djuričič Luka 8, Stupan 10, Kerin 2, Djuričič David, Čater 2, Brod 2

Deli z ostalimi
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email