Štirje košarkarji Zlatoroga vabljeni na priprave reprezentanc U18

Evropsko prvenstvo divizije A za fante do 18 let bo letos potekalo šele v drugi polovici decembra, saj so njegovo izvedbo poleti preprečile politične razmere v Turčiji. Na sklepne priprave reprezentanc Slovenije ter Bosne in Hercegovine so vabljeni štirje obetavni košarkarji Zlatoroga Laškega – Enej Miklavčič, Rene Grdadolnik, Dino Kobić in Ibrahim Mulaomerović.

repka

Prva bosta zadnje priprave na prvenstvo, ki bo med 16. in 22. decembrom potekalo v Samsunu, začela v četrtek, 8. decembra. Reprezentanca, ki jo bo vodil Tomaž Fartek se bo zbrala v Zrečah. Za slovenskimi fanti je sicer že nekaj krajših pripravljalnih ciklusov, v katerih so odigrali tudi tri tekme. Bosanska vrsta se je medtem ta četrtek zbrala v Svetemu Martinu na Muri, Kobić in Mulaomerović pa se ji bosta pridružila v ponedeljek.

Slovenija bo v Turčiji uvodoma (16.-18. 12.) nastopala v skupini D, kjer se bo naprej pomerila s Srbijo, za tem pa še s Francijo in Rusijo. Bosna in Hercegovina bo istočasno tekmovanje začela v skupini C s tekmo proti Izraelu, za tem pa sledita še preizkusa z Litvo in Latvijo. Najboljši ekipi vsake skupine prvega dela se bosta nato podali v izločilne boje, tretje- in četrtouvrščeno reprezentanco pa čaka boj za razvrstitev med 9. in 16. mestom. V divizijo B bodo izpadle tri najslabše reprezentance.

Deli z ostalimi
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email