Štajerski derbi za vrnitev na stare tirnice

Košarkarji Zlatoroga z gostovanjem v Rogaški Slatini začenjajo drugo polovico Lige Nova KBM za prvaka. Prav moštvo Rogaške je izbrancem Aleša Pipana v Laškem zadalo prvi poraz v Ligi za prvaka, pivovarji pa se bodo Slatničanom zanj skušali v gosteh oddolžiti v četrtek, ob 18.00.

Državni podprvaki se v Rogaško Slatino odpravljajo po težki tekmi s Hopsi s Polzele, ki so bili v soboto boljši s 76:73. Z zmago nad Polzeljani bi moštvo Zlatoroga napravilo velik korak k uvrstitvi v polfinalne državnega prvenstva, s tremi zmagami po petih tekmah pa trenutno zasedajo tretje mesto na lestvici Lige za prvaka. Za vrat jim dihajo košarkarji Uniona Olimpije in Hopsov, ki so zbrali zmago manj.

Moštvo Rogaške, ki ga s klopi vodi Damjan Novaković, je Ligo za prvaka začelo silovito – na petih tekmah uvodnega dela drugega dela sezone so zmagali kar štirikrat, edini poraz pa so doživeli proti novomeški Krki, ki je bila na Dolenjskem v četrtem kolu boljša z 71:68. Najbolj nevaren košarkar v vrstah Rogaške v drugem delu prvenstva je Američan Darwin Davis mlajši, ki v povprečju dosega 19,6 točke, sledi pa mu Tadej Ferme s povprečjem 14,4 točke na tekmo. Na prvem medsebojnem obračunu med Laščani in Slatničani v tej sezoni je bil najbolj razigran Dragiša Drobnjak z 19 točkami, v tej sezoni pa jih v povprečju dosega 11,6.

Tekmo si bo možno v neposrednem prenosu ogledati tudi na drugem programu TV Slovenija.

Aleš Pipan, trener Zlatoroga Laškega:
“Rogaška je na domačem parketu zagotovo favorit tega obračuna. Na nas je, da se držimo dogovorov in odigramo tekmo, kot znamo, saj se le tako nadejamo ugodnega rezultata.”

Igor Tratnik, igralec Zlatoroga Laškega:
“V Rogaško odhajamo pripravljeni, da drugo polovico Lige za prvaka odpremo z zmago. Imeli smo dovolj časa, da napolnimo baterije po tekmi s Hopsi in če se bomo držali dogovorov iz garderobe, nam ugoden rezultat v Rogaški ne uide iz rok.”

LIGA NOVA KBM ZA PRVAKA, 6. KOLO:

Četrtek, 13. april, ob 18.00:

ROGAŠKA : ZLATOROG LAŠKO

LESTVICA LIGE NOVA KBM ZA PRVAKA:

1. Rogaška 4/1 9
2. Krka 4/1 9
3. Zlatorog Laško 3/2 8
4. Union Olimpija 2/3 7
5. Hopsi Polzela 2/3 7
6. Helios Suns 0/5 5
Deli z ostalimi
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email