Še tretji poraz za Veterane

Košarkarski klub Veterani Zlatorog Laško, ki na 13. svetovnem prvenstvu veteranov zastopa Slovenijo v kategoriji 40+, je še v tretje doživel poraz, tokrat proti Portoriku. Bilo je 80:57. Tekma sicer ni odločala o stanju na lestvici, saj so si Laščani zapravili možnost za boj za medalje že s porazoma na prvih dveh tekmah. Tokrat je moštvo igralo precej bolj sproščeno, kot na predhodnih tekmah, celo dobili prvo četrtino, v drugi vodili minuto pred koncem za osem točk, a jim koncentracija ni zdržala zato so v zadnjih napadih dopustili, da so jih sicer favorizirani Portoričani ujeli. V tem delu igre sta v napadu izstopala Blagotinšek in Cizej,  v obrambi pa so jima pomagali vsi ostali, priložnost so namreč dobro izkoristili Sadar, Pajnič, Uršič, Zor in Pinter, le poškodovani Blatnik ni stopil na igrišče.
Utrujenost in obremenjenost igralcev z osebnimi napakami pa je nato botrovala, da v drugem delu Laščani niso ponovili uspešne igre iz prvega polčasa. Portoričani so imeli na voljo tudi precej daljšo klop, saj so rotirali celo s štirinajstimi igralci. Veterane čaka še srečanje z Grki, katerim se želijo oddolžiti za neporavnane račune iz preteklega svetovnega prvenstva, ko so proti njim klonili v končnici, Laščani pa so nato zasedli 12. mesto.
Srečanje bo potekalo ob 16.30 po lokalnem času, ljubitelji laških veteranov pa si lahko tekmo ogledalate na spletni TV FIMBA.NET v neposrednem prenosu ob 22.30 po slovenskem času.

Prihod na 3. tekmo

Deli z ostalimi
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email