“Razplet bo v zadovoljstvo vseh”

Nedavno je članska B reprezentanca zaključila popotovanje po Kitajski, kjer je na turnirju v Shenzenu osvojila končno prvo mesto. Turnejo so košarkarji zaključili s kar petimi zmagami in enim porazom.
Za dobre rezultate sta poskrbela tudi člana KK Zlatorog Saša Zagorac in Miha Lapornik. Selektor Jure Zdovc se je celo odločil, da ju na podlagi uspešnih nastopov v B reprezentanci, povabi še na priprave A reprezentance, ki se bo vsak čas začela pripravljati na EuroBasket 2015.
Pogovarjali smo se z enim najuspešnejših košarkarjev minulega državnega prvenstva, Sašem Zagoracem.

Saša za začetek … kakšni so bili občutki, ko si bil vpoklican v B reprezentanco?
Naj prvo povem, da mi je bilo vedno v čast zastopati barve Slovenije. Zato sem se tudi temu vabilu z veseljem odzval.

Po krajših pripravah ste se odpravili na turnejo po Kitajski. Ekipa je dokazala, da super delujete skupaj na igrišču…
Vzdušje v ekipi je bilo res odlično, kar se je posledično pokazalo še na igrišču, kjer smo dobesedno z vsemi pometli. Razen manjšega “kiksa” proti Kitajcem, smo odigrali res zelo zelo dobro. Kar se pa tiče same Kitajske, moram prizanti, da je bila zame to zelo dobra in pozitivna izkušnja.

Kakšni gostitelji so Kitajci, drugačni od Evropejcev?
Kitajci so povsem drugačni kot mi. Imajo drugačno mentaliteto, ampak so zelo dobri gostitelji. Morda celo preveč ustrežljivi, za nas je to že skoraj pretirano. Dogajalo se je, da so na primer med sestankom tudi do desetkrat vstopili v sobo in vprašali, če kaj potrebujemo.

Selektor Zdovc se je odločil, da te povabi še v A reprezentanco. Sedaj si na spisku igralcev za nastop na Eurobasketu 2015. Kaj to osebno pomeni zate in kako boš dokazal, da prideš iz širšega na ožji seznam?
Vpoklic selektorja je zame nagrada za preteklo sezono, po drugi strani pa obveza, da vse to potrdim in dokažem tako sebi kot drugim, da sodim sem. Na pripravah bom dal od sebe svoj maksimum in če bo to dovolj, da se odloči, da potujem na prvenstvo super, če pa se bo odločil drugače pa tudi ne bom razočaran.

Za tabo je že nekaj let igranja košarke. Zdaj si bil vpoklican še med izbrance reprezentante. Kako gledaš na vse to in kaj ti bo to prineslo?
Na vse to ne gledam v smislu kaj mi reprezentanca lahko prinese in kaj vzame. Zame je bistvo, da dam vse od sebe in s tem pomagam ekipi do čim boljšega treninga in če se selektor odloči, tudi do čimboljših iger. Če bo pa to še kaj posebej pripomoglo moji karieri, pa še toliko bolje.

Že čez dobra dva tedna bo na vrsti prva od sedmih reprezentančnih pripravljalnih tekem na domačih tleh. Ena se bo igrala tudi v “tvojem brlogu”, dvorani Tri lilije. Bo to zate prednost ali slabost?
Dvorana in ljudje v Laškem si zaslužijo reprezentančnih tekem. Zame bo to prej prednost kot slabost, kajti dvorano res dobro poznam in rad igram v njej. Kako bo s tekmami pa težko karkoli napovem, saj z glavo še nisem tam, bo treba pred tem še veliko trenirati.

Veliko je ugibanj o nadaljevanju tvoje klubske kariere. Lahko kaj več poveš?
O klubski karieri težko govorim. Ni skrivnost, da imam po sezoni, kot je bila lanska, nekaj ponudb, vendar imam prav tako sklenjeno pogodbo z Zlatorogom. Verjamem v to, da se bo vse razpletlo v zadovoljstvo vseh.

Deli z ostalimi
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email