Prvi poraz v ligi za obstanek

Košarkarji Zlatoroga so v 5. kolu lige za obstanek morali prvič priznati premoč nasprotnikom. V dvorani Tri lilije so v napeti končnici do zmage prišli igralci Hopsov iz Polzele.

Tekmo so bolj zbrano pričeli gostje in hitro povedli. Vodili so že za 9 točk, a do konca prve četrtine so Laščani zaostanek pretopili v prednost z eno točko. Tudi druga četrtina je bila povsem izenačena, le da so na polčas z prednostjo točke odšli gostje s Polzele. Na semaforju je pisalo 42:43.

Drug polčas ni bil nič drugačen od prvega, ekipi sta te izmenjevali v vodstvu, ki pa ni bil večji od par točk, vse do 5 minut pred koncem, ko so Hopsi pobegnili na 9 točk. Vendar Laščani se niso predali in na krilih Nejca Bariča do zadnje minute popolnoma izničili. Laščani so imeli napad za zmago, vendar so mu sodniki dosodili korake in zmaga je odšla na Polzelo.

 

Zlatorog : Hopsi Polzela 78:83 (24:23, 18:20, 20:18, 16:22)

Strelci: Vodiškar, Maček , Thomas 9, Ledl, Zadnik, 2, Barič 21, Lisica, Polutak 11, Durnik 13, Popović 16, Miljković 6, Grdadolnik.

 

Igralce Zlatoroga v naslednjem krogu čaka težko gostovanje v Sežani, pri Mesariji Prunk. Tekma bo na sporedu v soboto 7. aprila ob 19.00.

Že v torek pa se bodo v finalu Helios Alpe Adria cup, na Dunaju, pomerili z ekipo Levice Patrioti iz Slovaške. Tekma bo na sporedu ob 19.00 v dvorani Hallmann Dome. Na tekmo bo organiziran tudi avtobus za navijače KK Zlatorog Laško. več najdete tukaj.

Deli z ostalimi
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email